Frida - Strhující životní drama slavné mexické malířky přehled

Frida - Strhující životní drama slavné mexické malířky https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136497/bmid_frida-Skt-136497.jpg 5 184 184

Strhující životní drama slavné mexické malířky… Nové vydání oblíbeného biografického románu. Frida Kahlo, mexická malířka a významná kulturní osobnost, po otci německého původu, v dětství zmrzačená obrnou a ve věku osmnácti let téměř smrtelně zraněná, žila život plný extrémů. Vzala si za muže další klíčovou osobnost mexického kulturního života, malíře Diega Riveru, s nímž prožila vášnivý vztah naplněný láskou, ale také žárlivostí a nevěrou. V tomto románu, jenž je živě vykresleným portrétem podmanivé a jedinečné ženy, se citlivou a emocionální vypravěčkou stává Fridina sestra Cristina, svědkyně a občas i přímá účastnice jejich bouřlivého manželství. Sledujeme tak nejen intenzivní soupeření obou sester o přízeň Diega Rivery, ale i fascinující obrazový kaleidoskop Mexika první poloviny 20. století. V příběhu má své místo také řada jiných slavných osobností, například ruský revolucionář Lev Trockij či oslnivě krásné filmové hvězdy María Félix, Dolores del Río a Paulette Goddard. Bárbara Mujica splétá životy a lásky těchto pozoruhodných a výjimečných lidí do skutečného dramatu, které dovádí k velkolepému konci.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Frida , 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Frida - Strhující životní drama slavné mexické malířky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

Danago
16.04.2023 5 z 5

Když jsem navštívila muzikál Frida - malovat a milovat, tato malířka mě zaujala a chtěla jsem o ní vědět víc.
Příběh života mexické významné malířky Fridy Kahlo vypráví její sestra Cristi psycholožce , což udělalo ze životopisu zajímavý román. Cristina do svého vyprávění dává veškeré své emoce, které rozhodně nejsou jen pozitivní.
Román o životě, kontroverzní osobnosti Fridy, která žila v první polovině 20. století v Mexiku a jejího manžela, světově proslulého malíře fresek, avšak stejně výstředního a kontroverzního Diega Rivery.
Je zde velmi dobře zachycena i politická situace a atmosféra v Mexiku v této době.
Frida byla tělesně postižená, jednak v dětství po obrně, jednak následkem těžké autonehody, ale přes všechny těžkosti až do konce života žila velmi divoce , a užívala si život jak jen to šlo a hlavně malovala, především autoportréty.
Knížka mě velmi zaujala a bavila více než jsem čekala.

pichova.veru
17.03.2023 5 z 5

Krásně napsáno. Knihu jsem četla jedním dechem


uzivatel6305
05.02.2023 5 z 5

Skvělé! Kniha, která vás naprosto vtáhne, až máte pocit, že jste to všechno s Fridou prožili, nebo byli dokonce členy její rodiny. Poopravila jsem si o Fridě mínění, ve filmu mi až tak nevadila, ale podle knížky to byla naprosto rozmazlená, nevychovaná, sobecká, náladová, sebestředná, nevděčná a nevyspitatelná ženská. Chápu její neskutečné zdravotní komplikace, ale trocha pokory by nevadila. Ale o to víc člověka tento příběh baví. Je zde spousta informací z historie, o Mexiku, o Diegu Riverovi, komunistech, ale hlavně celý příběh dokazuje, že lidé jsou stále stejní a žádné horší generace neexistují, takové to “To za nás nebylo!” Bylo! A všechno. Moc doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Frida - Strhující životní drama slavné mexické malířky v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených295x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených31x
v Knihotéce68x
v Chystám se číst97x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech8x