Fregata pluje kolem světa přehled

Fregata pluje kolem světa https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40673/bmid_fregata-pluje-kolem-sveta-UfT-40673.jpg 5 42 42

Dobrodružství námořního kadeta Karla Kaliny, kterému se splnil sen a dostal se na fregatu Kniha vyšla v edici Knihy Františka Běhounka pro mládež. Ilustracemi doprovodil Václav Junek

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fregata pluje kolem světa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Jerry H
25.04.2023 5 z 5

Neskutečné. Nechápu, že jsem se k této knize dostal až teď. Život Karla Kaliny stál určitě za to. Vždycky mě potěší, kolik Čechů bylo a je roztroušených po světě a něco dokážou.

Frizer
06.01.2023 5 z 5

Škoda že kniha není známější a provařenější. Jako většina jsem knihu dostal od rodičů k přečtení a přes první váhání jsem se začetl a nemohl se od knihy odtrhnout. Parádní dobrodružství z doby kdy se i Češi mohli plavit do dáli na fregatách, objevovat exotické oblasti a zažívat dobrodružství. Některé části knihy byly dost napínavé a celkový popis žití na lodi a práce námořníků jsou skvěle zpracovany. Tak jako mě byla kniha doporučena od starší generace, jednou ji předám dál...Jediná škoda je, že konec mi přišel trochu utnutý a kniha mohla být delší či mít více dílů.


kacaabba
06.12.2020 5 z 5

Milý příjemný román pro děti a mládež (ovšem nevím nakolik pro dnešní). Osobně se mi líbil rozhodně více než slavný Verneův román Cesta kolem světa za 80 dní. Více dobrodružné, bližší dětem, protože hlavní hrdina byl mladý kadet a i jsem se více dozvěděl zajímavostí z míst, která navštívili. Jen byl zvláštní, jakoby "ukradený" závěr. Takže za mne díky závěru 4,5 hvězdičky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Fregata pluje kolem světa v seznamech

v Přečtených60x
v Doporučených4x
v Knihotéce48x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x