Sedmikrásky přehled

Sedmikrásky https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204363/fredrika-bergmanova-a-alex-recht-se-HGd-204363.jpg 4 492 492

V bytě na stockholmském náměstí Odenplan je nalezen zastřelený kněz s manželkou. Zdá se, že oba spáchali sebevraždu, nejprve muž a po něm i jeho žena. V dopise na rozloučenou kněz vysvětluje, že poté, co si jeho dcera sáhla na život, nemohl dál žít. Ali čeká v zamčeném bytě na zprávu. Z Iráku zmítaného násilnostmi utekl do Švédska, kde doufá v lepší budoucnost. Jediné, co po něm jeho dobrodinec požaduje, je jednoduchá protislužba. O jejich dohodě ale musí mlčet. V Bangkoku se zatím mladá Švédka ocitá čím dál odříznutější od okolního světa. Někdo kousek po kousku boří celý její život. Zatímco po ní pátrá thajská policie, ona se na vlastní pěst snaží najít toho, kdo to má na svědomí. Dvojnásobné vraždy na Odenplanu se pod vedením Alexe Rechta ujme spolu s dalšími kolegy Fredrika Bergmanová. Brzy pochopí, že se jedná o něco mnohem složitějšího, než jen o sebevraždu. Zdá se, že různé události odehrávající se ve Švédsku i v zahraničí spolu nějak souvisí. Otázka je jak. Čas ubíhá, ale ti, kdo něco vědí, mlčí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Tusenskönor , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedmikrásky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (111)

Ctv
26.03.2024 4 z 5

Druhý díl série. Opět pěkný detektivní příběh, ale to nosné téma uprchlíků a běženců mě moc nezaujalo. I když ta detektivní linka byla fajn.
Takovým poznávacím znakem autorky zřejmě bude na začátku hodit čtenáři udičku s napíchnutou informací z budoucnosti a indicie dávkované postupně během příběhu s vědomím té prvotní informace vám pomáhají skládat si to puzzle dohromady. Jdu na třetí díl série.

dlabikk
26.02.2024 4 z 5

Opět jsem spokojená jako u prvního dílu. Trochu překombinované, ale nějak moc mi to nevadilo. Asi proto, že už je člověk zvyklý na to, jak se nás autoři snaží dějem vyšokovat. Přidávám si do oblíbených sérií :o)


snimcibdim
04.11.2023 3 z 5

Neurazilo - nenadchlo. Příběh zčásti předvídatelný a tam kde není, jsou okolnosti už trochu křečovitě naruby. Vyšetřovací tým sice ničím neirituje, ale ani mi nikdo z nich k srdci nepřirostl.
Vyslechnuto jako audio, které tentokrát vyloženě nedoporučuji, přednes je velmi úmorný a těžkopádný, o režii se nedá mluvit. Nejspíš rychle zapomenu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky 21. - 27. 10.)

21.10.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sedmikrásky v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených718x
ve Čtenářské výzvě43x
v Doporučených24x
v Knihotéce266x
v Chystám se číst153x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech4x