Kalypso přehled

Kalypso
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347669/bmid_kalypso-n0m-347669.jpg 4 60 60

Fredrik Beier série

< 2. díl >

Thriller, který se noří do nejhlubších zákoutí lidské duše, aby pronikl do srdce jedné ze světových velmocí. Policejní vyšetřovatel Fredrik Beier se probouzí z bezvědomí v nemocnici v Oslu a vůbec netuší, co se mu přihodilo. Lékařka mu sděluje, že se předávkoval léky proti bolesti a důkladně je zapil alkoholem. Pokus o sebevraždu. Ale Fredrik si na nic nevzpomíná. Jeho kolegové mezitím pátrají po pohřešované staré vdově, v jejímž domě bylo nalezeno tělo muže, prohlášeného za mrtvého již před více než dvaceti lety. A v kanále ve východním Oslu zároveň potkani hodují na těle dalšího člověka. Oběti spojuje tragická minulost z doby krátce po rozpadu Sovětského svazu, kdy se jako vojáci zúčastnili neúspěšné tajné operace. K životu se znovu probouzí zapomenutá zbraň a dostává se do rukou mstitele, který nemá důvod žít.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kalypso. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Majto
06.10.2022 3 z 5

Podobne ako pri prvom dieli sa mi trochu ťažšie dostávalo do deja, no postupne som sa začal orientovať. Škoda, že aj tu sa striedali lepšie miesta s hluchšími. Druhý diel sa mi zdá o niečo lepší, no ešte stále to nie je ten dych vyrážajúci dojem ako som mal pri knihách napr. J. A. Olsena či S. Larssona.

vladka321
04.11.2021 3 z 5

Druhý díl trilogie jsem si se zájmem přečetla. Ovšem proti prvnímu dílu Vídeňské bratrstvo měla kniha dost hluchých míst, která mě nebavila a trochu mě odrazovala od četby. Musela jsem navíc číst velmi pozorně, abych se dobře v ději orientovala. Nicméně začátek a hlavně konec knihy je strhující a já se těším na díl třetí.


PPardinio
12.02.2021 3 z 5

Před Kalypso jsem bohužel nečetl první díl série s Fredrikem Beierem, a proto mi možná nějaké vztahy a dějové linky unikly. Přesto si dovolím tvrdit, že největší slabinou této série je právě hlavní hrdina. Přiznám se, že jsem Fredrikovi za celou dobu nepřišel na chuť a jeho chování mě vyloženě štvalo. Jde o emočně nevyrovnaného detektiva, který jedná chaoticky, skoro až amatérsky a většinou na vlastní pěst. Stejně jako v mnoha ohledech podobný H.Hole od J.Nesba má problémy s léky, chlastem a nečekaně i v osobním životě. Ženy mu nějakým způsobem však nedokážou odolat. (To musí být jeho knírkem v kombinaci s dokonalým čichem, který by mohl detektivovi závidět i dobře cvičený pes. Fredrik Beier je takový norský fousek v lidském provedení) Prostě super detektiv, kterého chcete mít za parťáka :-)
Krátké kapitoly ději pomohly, ale flashbacky volil autor v některých případech dost necitlivě a v mých očích to ději spíše škodilo, i-když šlo o zajímavé a nosné téma. Jako již tradičně, při čtení severské krimi, na mě neudělal dojem závěr. Nedostavilo se to napětí, ze kterého by mi spadla brada. Spíše se dostavilo opět ťukání na čelo a kroucení hlavou nad počínáním lidí. Celkově hodnotím knihu za slabší 3*. Autorovi dám šanci u 3.dílu a poté se rozhodnu, zda má vůbec smysl číst díl první

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kalypso v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených87x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce104x
v Chystám se číst49x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x