Freakonomie : skrytá ekonomie všeho přehled

Freakonomie : skrytá ekonomie všeho
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264400/bmid_freakonomie-VN8-264400.jpg 4 79 79

Freakopedia série

1. díl >

Freakonomie, Skrytá ekonomie všeho Co je nebezpečnější? Střelná zbraň nebo zahradní bazén? Když drogoví dealeři mají tolik peněz, proč pořád bydlí u svých matek? Že podvádějí žáci, je známá věc, ale nepodvádějí někdy také učitelé? A je i ten nejčestnější sport prolezlý korupcí? To nejsou úplně typické otázky ekonomů. Jenže Steven D. Levitt a Stephen J. Dubner nejsou typičtí ekonomové. Snaží se klást si jednoduché otázky ze života, na něž není po ruce uspokojivá odpověď, a pokoušejí se odhalit jejich skrytou podstatu. Své odpovědi hledají … v datech. A výsledky ukazují jedno: ZA VŠÍM HLEDEJ EKONOMII! Neboli motivaci lidí zaopatřit si to, co potřebují – zvláště, když jiní lidé usilují o totéž… Nové vydání této, dnes již klasické, knihy je OBOHACENO O VÝBĚR 17 NEJZAJÍMAVĚJŠÍCH ČLÁNKŮ z blogu autorů. Dozvíte se podnětné a mnohdy provokativní odpovědi např. na tyto otázky: • Opravdu potřebujeme miliony soběstačných pěstitelů? • Nastal již čas pro daň ze sexu? • Snižují násilné videohry skutečné násilí a internetové porno počet znásilnění? • Existuje alternativa k demokracii?... celý text

Literatura světová Literatura naučná Ekonomie a obchod
Vydáno: , BizBooks
Originální název:

Freakonomics , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Freakonomie : skrytá ekonomie všeho. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

hu_87
01.01.2023 3 z 5

Neotřelé pohledy na různé problematiky, z mého pohledu se často jednalo o přílišné rozebírání nějakých detailů na úkor těch zajímavých faktů, které by se do celé knihy teoreticky vešly. Kniha je jinak celkem fajn, čte se taky fajn. Více než 3 hvězdy však dát nemohu.

rossx
02.11.2019 4 z 5

Pro mě zajímavé informace, z kterých lze získat představu, jak kreativně se dá ekonomie aplikovat. Je poznat, že je to kniha amerických autorů, čtivé, občas překvapivé.


Beeper
03.01.2017 3 z 5

Hodně rozvláčné myšlenky, které jsou obecně známé, budí na mě dojem, že vytáhla info z ostatních knih, nebo to může být i opačně, těžko říct.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Freakonomie : skrytá ekonomie všeho v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených107x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených1x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst74x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

ekonomie

Autoři knihy

Stephen J. Dubner
americká, 1963
Steven D. Levitt
americká, 1967