Faraonův komplot přehled

Faraonův komplot https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38880/faraonuv-komplot-38880.jpg 4 49 49

Anglický profesor Shelley dostane podezřelou nabídku. Místo svého pána se však na nebezpečnou schůzku vypraví jeho horlivý sluha Omar. Je zazděn v hrobce a jako zázrakem po týdnu objeven živ a zdráv, s vypáleným cejchem Tadamanu na paži.Omar nemá o této tajné organizaci sebemenší tušení, ale má dostatek důvodů, aby se o ni zajímal. Se znamením kočky a podezřelý pro své styky s nenáviděnými Angličany se mladý Omar najednou ocitne bez možnosti obživy, nikdo mu nevěří a ani on neví, na koho by se měl obrátit.Navíc je nešťastně zamilovaný do Halimy, která zmizela... Po řadě neuvěřitelných dobrodružství se Omar zaplete do sítě zrádných a dvojsečných her tajných služeb evropských mocností, které v Egyptě pátrají především po hrobu Imhotepa, v němž má být uloženo nejen nesmírné množství zlata, ale i klíč ke znalostem, které po smrti geniálního stavitele upadly v zapomnění. Imhotepovo tajemství však chrání viry jakési neznámé smrtelné choroby...... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: , Vade mecum
Originální název:

Das Pharao-Komplott , 1990


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Faraonův komplot. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Ella_85
28.03.2023 3 z 5

Trosku zmatecne, ale historicke knihy muzu a nakonec se mi pribeh moc libil

madem
03.11.2022 3 z 5

Kniha začíná hádankou, kdo dal lístek do kočičky. Rozbíhá se děj, je tu mrtvý, pak není mrtvý a pak zase je. Dozvíte se celý jeho život. Dost nereálný s nečekanými zvraty. A pak kniha skončí. Vy nevíte, kdo dal lístek do kočičky a vlastně to je jedno, protože po přečtení knihy máte 10 dalších otázek: Proč a jak?


allart
06.10.2022 4 z 5

Vandenbergove knihy mám rád. Dobre sa čítajú aj keď v tejto som sa trošku strácal, v tých tajných službách, niekedy som nevedel kto je kto. Príbeh to bol zaujímavý i napínavý a ako je pre Vandenberga typické, hoci ešte žiadnu záhadu (aspoň z toho, čo som čítal) neobjasnil, vie čitateľa upútať spojením faktov a fikcie.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Faraonův komplot v seznamech

v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x