Fantom Manhattanu přehled

Fantom Manhattanu https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82406/fantom-manhattanu-82406.jpg 3 200 200

Fantom opery vrcholí napínavou scénou, v níž Fantom – jedna z nejzáhadnějších a nejromantičtějších postav, které kdy byly v literatuře vytvořeny – unese do labyrintu podzemních chodeb ztemnělé Pařížské opery Christinu, mladou operní pěvkyni, která je obětí jeho platonické lásky hraničící s posedlostí. Fantom je pronásledován Christininým snoubencem a krvežíznivým davem a mizí do temnot nejhlubších sklepení velké budovy, aby nebyl již nikdy spatřen. Opravdu nikdy...? Jakmile Fantom uskuteční jeden ze svých nejambicióznějších snů – vybudovat největší a nejúchvatnější operu na světe, pojme plán přilákat do New Yorku Christinu – z níž se stala slavná a uznávaná operní pěvkyně, aby zpívala hlavní roli v opeře, kterou zkomponoval sám Fantom. Příběh vrcholí scénou, v níž se mísí tragédie s triumfem a Fantom Manhattanu se stává skvostným a důmyslným pokračováním fantomovské legendy, na něž celý svět tak dlouho čekal.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Phantom of Manhattan , 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fantom Manhattanu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

heavy66
07.01.2024 3 z 5

Pro mě to byla poslední nepřečtená forsythovka, takže chápete, že jsem musel. Fantom Manhattanu je vážně hodně jiný, než většina Forsythovy tvorby, ale bylo to zajímavě vymyšlené. Dotvořit takový klasický příběh musí být pro autora velká výzva!

jana277
30.11.2023 3 z 5

Po dočítaní poslednej knihy od autora, kde som sa trochu strácala sa mi do tohto diela nechcelo.
Dve prekvapenia: 1. úplne iný žáner, zhodnotila by som ako rozprávka pre dospelých, 2. určite by som neodhadla, že to písal Forsyth, skôr, že ju len podpísal.


mariva
26.11.2022 4 z 5

Po špatných komentářích jsem byla celkem příjemně překvapená. Samotný příběh byl zajímavý, i když různí vypravěči v ději různě přeskakovali, ale volné pokračování Fantoma opery bylo napínavé. Uvítala jsem i úvod o původní knize, protože tu jsem četla někdy v mládí a detaily už jsem si nepamatovala. Závěrečné seznámení s autorem mohlo být stručnější, ale nelituji, že mě letošní Čtenářská výzva ke knize přivedla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Fantom Manhattanu v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených321x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených14x
v Knihotéce188x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit5x

Štítky knihy

thrillery karnevaly Fantom opery

Autorovy další knížky

Frederick Forsyth
anglická, 1938
1975  93%Den pro Šakala
2004  89%Boží pěst
2005  86%Ikona
2008  89%Vyjednavač
2014  81%Seznam smrti