Evita přehled

Evita https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225409/mid_evita-dtB-225409.jpg 4 25 25

V životopisném románu se autor převtělil do argentinské ikony Evy Duarte Perón alias Evity, aby popsal její podivuhodný osud. Román je koncipován jako posmrtná zpověď samotné Evity. Proměna průměrné herečky nemanželského původu v dosud nepřekonanou první dámu Argentiny fascinuje dodnes, byť od její předčasné smrti v roce 1952 uplynulo více než půlstoletí. Tento příběh od význačného argentinského spisovatele zaujme svou intimností a snahou co nejhlouběji proniknout do mysli rozporuplné ženy, zmítané mezi strachem a slávou, naivitou a vychytralostí, nenávistí a láskou.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

La furia de Evita , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Evita. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

speciale88
27.12.2020 4 z 5

Krásné zpracovany životopis. Sem tam sem se ztratila v ději ale jinak super. Kniha se mi líbila.

Richisa
26.07.2019 4 z 5

Kniha byla zajímavá, mohla jsem si díky ní utvořit základní názor na postavu Evity, i když ve mě mnoho sympatií nevzbudila. Kniha působí poměrně objektivně, samozřejmě musíme přihlédnout k tomu, že se jedná o román, ne o literaturu faktu.

Neseděla mi forma "posmrtné promluvy" a místy jsem se ztrácela v spoustě pro mě zcela neznámých jmen, které se objevovaly a já si nebyla schopna vybavit, jestli se jedná o kadeřníka, přítele, vojáka nebo vrcholného politika... Ale to je spíš má neznalost než chyba knihy.


Vojslava
21.01.2019 3 z 5

Z tohoto životopisu jsem poněkud na rozpacích... Jednak mi román v ich-formě nepřipadal dobře zvládnutý (ztrácela jsem se takříkajíc v překladu, hlavně v prolínání vzpomínek a reálu), jednak mi hlavní hrdinka opravdu připadala jako neskutečná arogantní a pomstychtivá nanynka (což nejspíš i byla) - plus za dobrou charakteristiku, mínus možná za nějaké to zjednodušení reality. Asi nejnosnější bylo vyprávění o poměrech v poválečné Argentině, to se ve škole opravdu nebralo a leccos jsem se nového dozvěděla. Ale vracet se k tomu opravdu nebudu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Evita v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených33x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech4x