Eva spí přehled

Eva spí
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492827/bmid_eva-spi-Jiq-492827.jpeg 4 18 18

Zatímco Eva spí, dostane balíček, který její matka pošle zpět odesílateli a změní jí tak život. Vůbec má pocit, že v něm zaspala i jiné důležité okamžiky. Ale s tím je teď konec. Eva nasedá na vlak a doufá, že v Kalábrii, více než tisíc kilometrů na jih od Horní Adiže, kde žije, se jí podaří vyjasnit otevřené otázky jejího dětství. Zároveň se vydáváme i na cestu časem a sledujeme osudy Eviny rodiny, počínaje okamžikem, kdy někdejší rakouské Jižní Tyrolsko po první světové válce připadlo Itálii. Tyrolsko zůstává jednotným kulturním prostorem a autorčina hluboká, citlivá sonda do podloží jeho nedávné historie seznamuje čtenáře s dramatickými příběhy, které se skutečně skrývají za idylickou kulisou horských letovisek nejen na italské, ale i rakouské straně Alp.... celý text

Literatura světová Romány Historie
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Eva dorme , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Eva spí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

čika
14.04.2024 3 z 5

Téma ma zaujala,ale tento guláš som dočítala len silou vôle. Zápletky bez napätia, postavy bez života....to mi chýbalo

netopýr088
18.08.2023 3 z 5

ak hľadáte príbeh, tak je to skvelá kniha, ale ak čítate knihy pre to, ako sú napísané, bude to pre Vás sklamanie, podobne ako pre mňa. Prepáčte pani Melandri, ale ďalšiu knihu od Vás si už nezaobstarám.


hajecek123
27.07.2023 5 z 5

Skvělé, tohle mě fakt bavilo. Eva odjíždí z jižního Tyrolska na úplný jih Itálie za starým mužem. V druhé dějové lince začíná děj takřka od Adama - aby se postupně spojil se současností. Žádné romantické scény, jak je u podobně pojatých knih často zvykem, ale nečekejte. V Eva spí se řeší témata těžká a komplikovaná národnost, rodina a příslušnost. Nebudete chtít, aby kniha skončila a zároveň zuřivě otáčet stránky. Teď zbývá jen doufat, že v češtině vyjdou i další knihy této autorky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Eva spí v seznamech

v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit7x

Štítky knihy

Itálie

Autorovy knížky

Francesca Melandri
italská, 1964
2022  83%Eva spí