Erotický komiks: Dějiny žánru v obrazech (Od Tijuánských Biblí po undergroundový comix) přehled

Erotický komiks: Dějiny žánru v obrazech (Od Tijuánských Biblí po undergroundový comix) https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58377/bmid_eroticky-komiks-dejiny-zanru-v-obra-HRl-58377.jpg 4 20 20

Dějiny žánru v obrazech: od tijuanských biblí po undergroundový comix. Bohatě ilustrovaná barevná velkoformátová publikace líčí historii erotických kreseb a komiksu od dávných dob až po zlatá šedesátá léta, od antiky až po Roberta Crumba, jehož manželka je i autorkou předmluvy.

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Erotic Comics: A Graphic History From Tijuana Bibles To Underground Comix , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Erotický komiks: Dějiny žánru v obrazech (Od Tijuánských Biblí po undergroundový comix). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Arkagas
13.05.2021 4 z 5

Erotický komiks je velkoformátová kniha plná penisů a vagín. Především je ale plná zajímavých faktů a historie nejen z komiksů, ale i erotiky obecně. Velmi zajímavé nahlédnutí do erotických komiksů v době druhé světové války, nebo totality. Zajímavé texty o autorech, jejich dílech, ale i zasazení do doby ve které vznikaly (např. er. komiks se Stalinem, kde jím obšťastněná žena říká: „Máš recht, nejen že máš největšího č****a v Rusku, ty navíc tím největším č*****m v Rusku seš!") Tahle kniha Vám ukáže, jak skvěle se dá zasadit do erotického komiksu satira a že to ne vždy je jen o sexu. Troufám si říct, že komplexnější a obsáhlejší dílo asi není. Toto je první díl, existuje i pokračování, které mám v plánu si též půjčit. 
Pro všechny, které erotika a komiks zajímá je tohle rozhodně kniha, kterou mohu jen a jen doporučit. 

Afilada
05.10.2020 5 z 5

Kvalitní vydavatelský počin, byť mnoho autorů zde chybí.


Murphy722
02.10.2016 4 z 5

Erotika provází člověka od samého počátku dějin. Je přítomná prakticky všude a na každém kroku v dnešním světě. Kdo tvrdil, že v dřívějších časech tomu tak nebylo, šeredně se mílí. O počátcích erotiky v comicsu pojednává tato kniha, která je až po strop naplněna výpravnou obrazovou částí a stručnými, leč výstižnými poznámkami o jednotlivých autorech. Tato publikace je i o tom, že ožehavá témata se dají vyprávět slušně a s grácií sobě vlastní (i když v obrazové části tomu tak není :-) ). Jakožto hodnotitel a dlouhodobý čitatel comicsů, jsem se rád nechal poučit erotickým undergroundem autorů napříč celým světovým spektrem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Erotický komiks: Dějiny žánru v obrazech (Od Tijuánských Biblí po undergroundový comix) v seznamech

v Přečtených26x
v Doporučených2x
v Knihotéce18x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

2010  87%Erotický komiks: Dějiny žánru v obrazech (Od Tijuánských Biblí po undergroundový comix)
2011  86%Erotický komiks: Dějiny žánru v obrazech 2 (Od sedmdesátých let do současnosti)