Zaklínač drakov přehled

Zaklínač drakov https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43222/eon-zaklinac-drakov-43222.jpg 4 416 416

Eon(a) série

1. díl >

Slovensky. Šermiarske umenie, dračia mágia a hrdina s nebezpečným tajomstvom. Dvanásťročný Eon je už niekoľko rokov študentom. Jeho intenzívna príprava vychádzajúca z východoázijskej astrológie zahrňuje dva druhy umení – umenie meča a magické schopnosti. On a jeho učiteľ dúfajú, že ho vyberú za učňa zaklínača draka – jedného z dvanástich energetických drakov šťastného osudu. Lenže Eon má nebezpečné tajomstvo. V skutočnosti je to Eona, šestnásťročné dievča preoblečené za chlapca, aby získalo šancu stať sa zaklínačom draka. Ženy majú zakázané používať dračiu mágiu. Keby niekto odhalil jej prestrojenie, znamenalo by to jej istú smrť. Keď hrozí, že Eonino tajomstvo vyjde najavo, ona a jej spojenci sa ocitnú v smrteľnom nebezpečenstva a v centre boja o trón. Eona musí nájsť fyzické i duševné sily bojovať proti tým, ktorí ju chcú pripraviť o mágiu... i o život. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zaklínač drakov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (71)

Elfryt
14.02.2024 4 z 5

Zcela upřímně, ze začátku děj hezky plyne a kniha se čte hezky. Celkově se mi líbí ztvárnění a zasazení do fantasy světa inspirovaného Ásií. Draci se vyskytují spíše v energetické podobě což by mi ani tolik nevadilo ovšem od půlky knížky začne děj plynout pomalu. Hlavní hrdinka se mi dost líbí je nezvyklá, silná. Jde vidět jak se vyvíjí, stejně tak se mi líbí i vývoj ostatních postav. A bojové akce a zvraty jsou také velkým plusem. Celkově se mi příběh libil a určitě se vrhnu i na druhý díl.

nikiss76
04.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Moje první fantasy kniha situovaná do Asie. Zcela nové pojetí než jsme u běžné fantasy zvyklí, díky tomu byla kniha výjimečná a nevšední. Hlavní hrdinka Eona byla tak trochu sama proti všem. Najdou se však i tací, kteří ji nezavrhnou jen kvůli tomu, že je žena. S plynoucím dějem si dokázala i jako Eona získat přátelé, navázat spojenectví a snad si i získá srdce samotného císaře.
Kniha je plná bojů, zvratů, dramat, jen těch draků tam bylo na můj vkus trochu málo, myslela jsem, že dostanou větší prostor. Třeba se tak stane v druhém díle.


Kaduri
17.02.2023 4 z 5

Tak toto bola "vydretá" knižka. Čítala som ju neskutočne dlho.
Pritom úvodnú časť, výber dračieho oka, som zhltla jedným dychom. No postupne môj záujem upadal. Čoraz častejšie som sa "utiekala" k druhej, súbežne čítanej knižke. Až záver ma znovu vtiahol do deja a zdolala som ho na jeden záťah.
Mrzí ma to, pretože sa jedná o celkom pútavé čítanie. Priamočiare, až - v dobrom zmysle - surové.
Autorka spracúva v rámci jedného textu toľko materiálu a zápletiek, že inému autorovi by to vydalo aj na dve knižky.
Druhý diel si nenechám ujsť, ale potrebujem istý časový odstup.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zaklínač drakov v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených649x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených84x
v Knihotéce245x
v Chystám se číst178x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech7x

Štítky knihy

draci fantasy

Autorovy další knížky

Alison Goodman
australská, 1966
2009  85%Znovuzrození Dračího oka
2011  87%Poslední Dračí oko