Enderova hra přehled

Enderova hra https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391565/bmid_enderova-hra-3XW-391565.png 4 1469 1469

Enderova sága série

1. díl >

7. vydání. Lidstvo jen se štěstím odvrátilo zničující útok mimozemské civilizace úlového typu. Ve snaze předejít nevyhnutelné odvetě se rozhodne pro odvážný protiúder. A zatímco se po dlouhou dobu vysílané vesmírné lodě blíží k území nepřítele, program pro výchovu mladých velitelů se snaží nalézt vůdce, jenž by zneškodnil mimozemskou hrozbu jednou provždy. Zdá se, že vyvoleným je Andrew „Ender“ Wiggin, geniální chlapec, jenž se v útlém věku stává hlavní nadějí na vítězství. Nároky na něj kladené jsou ovšem enormní, pokud zvítězí, stane se pachatelem xenocidy – absolutního vyhlazení mimozemské inteligentní rasy, a pokud prohraje, pak bude lidstvo vydáno na milost agresivnímu nepříteli. Žádný dospívající chlapec dosud nikdy nečelil tak vážné výzvě… Enderova hra je po desetiletí jedním z nejpopulárnějších science fiction románů. Získala věhlasná žánrová ocenění Hugo a Nebula, byla přeložena do více než třiceti jazyků a zpracována do úspěšného stejnojmenného filmu.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Argo , Triton
Originální název:

Ender's Game , 1985


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Enderova hra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (230)

Sauron
08.05.2024 5 z 5

Tak asi před rokem a půl jsem sem dal komentář s tím, že si to jednou přečtu znova a pochopím to. No, přečetl, a stala se z toho vedle Duny a Vládců loutek moje nejoblíbenější sci-fi, a jedna z mých nejoblíbenějších knih vůbec. Nápad, no, ten je spíš průměrný. Jako wow, ale čekal bych spíš nějakou kratší povídku.
Nápad je základ každé sci-fi. Dobrá scifárna musí (většinou) mít nějaký originální ústřední nápad(asi jsem teď řekl téměř každé knihy a teď jsem za hlupáka. Nu což...).
Ale to zpracování! Nesmírně čtivé, propracované, a ještě k tomu s morálním aspektem. No, co víc si přát. Sice ji dostal k vánocům bratr, ale už navždy bude trůnit v mé knihovničce.

denib
11.04.2024 5 z 5

Tohle byla lahůdka. Přečetla jsem na doporučení a "doporučiteli" jsem vděčná :-) I když se jedná o svět, který neznám, příběh je tak dobře napsán, že jsem neměla nejmenší problém se do něj vžít a všechno vidět ve své fantazii. Vyvolal ve mně celkem dost emocí. Vůbec jsem nevnímala, že to je fikce a měla jsem regulérní vztek na to, jak se s Enderem - dítětem!!! - zachází. Žasla jsem, co musí zvládat, za co všechno ve svém věku nese zodpovědnost a jak jinak se díky tomu musí chovat oproti jiným vrstevníkům. A ten konec, to teda byla síla. Opravdu hodně jsem to prožívala. Výborné sci-fi. Rozhodně si přečtu další díl a doporučuji.


Bety.Černická
31.03.2024 5 z 5

První díl se mi líbil více než druhý. Možná je to tím, že pak zabrousil příliš do filozofických úvah. Přesto si myslím, že jde o knihy, které by si měl přečíst každý sci-fista :) (Možná před tím, než se podívá na film.)

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (26.11. - 2.12.)

26.11.2018


Připravované knižní novinky (16. - 22. 2.)

15.02.2015


Knižní novinky (13. - 20. 10.)

12.10.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

1986 - Hugo Award (Best Novel)
1985 - Nebula Award (Best Novel)


Kniha Enderova hra v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených2 065x
ve Čtenářské výzvě125x
v Doporučených205x
v Knihotéce445x
v Chystám se číst579x
v Chci si koupit150x
v dalších seznamech17x