Encyklopedie pro předškoláky přehled

Encyklopedie pro předškoláky
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481803/bmid_encyklopedie-pro-predskolaky-rf0-481803.png 5 58 58

58 kapitol v 25 let starém titulu, který jsme v Albi zrenovovali a ozvučili! Předškoláci se zde dozví zábavnou a vtipnou formou všeobecné informace - co jsou to koníčky, jak je důležitá rodina, proč je potřebné pracovat. Nechte děti objevit a poznat pomocí zvuků a replik, co všechno se kolem nich děje. Hlavním hrdinou této knížky je předškolák Šimon. S ním a jeho rodinou se čtenář přenese do mnoha zajímavých prostředí a situací. Do města, na venkov, k moři, do zoo nebo třeba až do vesmíru. Díky Šimonovi bude potom pro čtenáře hračkou naučit se písmena, čísla, barvy, rozeznávat zvířata a rostliny a vůbec se připravit na to, co je brzy čeká – a to je škola.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Encyklopedie pro předškoláky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

tatjana1737
09.10.2022 4 z 5

Pořídila jsem dětem nové vydání v modifikaci pro Albi tužku. Zatím jsme ještě neotestovali interaktivní funkce, ale letmým nahlédnutím jsem naprosto šokována tím, že byla změněna jména aktérů. Z Honzíka je Šimon, z Katky Míša, z Olinky Matylda, z maminky Jarmily je Monika a z tatínka Jana je Jiří. Bendovi se změnili na Rumlovi - zřejmě nikoli náhodou, protože osoba, která je autorkou textů pro ozvučení knihy se jmenuje Monika Rumlová a autorkou ilustrací je paní jménem Michaela... Za mne naprosto zbytečná změna, která je pro znalce původního vydání spíše na škodu :-(.

tatjana1737
04.01.2022 4 z 5

Tuhle knížku mám z dětství, přemístila jsem ji do knihovny spolu s jinou dětskou literaturou, ale přiznám se, že se mi úplně vykouřilo z hlavy, že bych ji kdy jako dítě četla a co v ní je. Vytáhla jsem ji z poličky v období Vánoc pro dcerku jen proto, že má kniha růžové desky a holčička vyžaduje vše růžové. Po otevření jsem byla neskutečně mile překvapená a během postupného čtení jsem se víc a víc utvrzovala v tom, jaký zapomenutý POKLAD to doma mám! Některé zobrazované skutečnosti jsou sice již zastaralé (uniformy strážníků VB či telefonní budky na ulici, Národní výbor ve městě apod.), ale jinak je nadčasová, univerzální a moc hezky zpracovaná. Jedná se vlastně o takovou prvouku/vlastivědu pro školkové čtenáře, ale počíst si může i menší školák - syn, navštěvující první třídu se k nám nakonec připojil a plnil s námi některé úkoly. Holčičce se moc líbily obrázky a já konečně našla nějaký nástroj, kterým ji mohu pedagogicky rozvíjet, protože stále roste ve stínu staršího bratra. Protože se dcerce nejvíc líbilo miminko Olinka, museli jsme ji oslovovat tímto jménem, a kdykoli jsem řekla, jestli si chce číst o Olince (co na tom, že hlavním hrdinou je Honzík!), nadšeně souhlasila, takže za pár dní jsme měli přečteno. Povídali jsme si o správném a špatném chování, hledali, které části těla si zvířátka vyměnila, řešili popletené pohádky, ale nenásilně si povídali i o okolním světe, rodině, koníčcích, povoláních apod., takže jsem si mohla ověřit, co dcerka vše (ne)zná a co třeba ještě máme spolu diskutovat. Dvoustránka s pohádkou o Karkulce vedla nejen k tomu, že jsme si u ní říkali repliky jednotlivých aktérů (Karkulky, maminky, babičky, vlka a myslivce), ale i následné dramatizaci, kdy si holčička s červeným baretem Karkulku zahrála a my se synem ztvárnili ostatní role (chlapec bude mít talent, neb já hrála vlka a on ztvárnil maminku, babičku a myslivce, přičemž jen střídal pokrývky hlavy a v jednu chvíli vystřihl i dialog mezi babičkou a myslivcem v jedné osobě). Kniha se ve stručnosti věnuje i Československé republice (což zas vedlo k hezké debatě o tom, proč jsme měli a už nemám společný stát) a Vesmíru, ale kapitoly věnované běžné realitě jedné rodiny byly za mne nejlepší. Doporučuji všema deseti, co deseti, dvaceti!

Po přečtení komentářů ještě doplňuji, že můj výtisk sice není salátový, ale má urvané desky!


Marketka-ketka
21.01.2021 5 z 5

Nedalo mi to, a když jsem četla tak pěkné ohlasy na tuto knihu, koupila jsem při nejbližší vhodné příležitosti v antikvariátu taktéž. Opravdu syna (5 let) zaujala, až jsem se divila. Je to asi opravdu nadčasová kniha, škoda, že se nedočkala dalších vydání a těžko se shání.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Encyklopedie pro předškoláky v seznamech

v Přečtených73x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených9x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech3x