Emily zdoláva prekážky přehled

Emily zdoláva prekážky
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33338/emily-zdolava-prekazky-33338.jpg 5 29 29

Emily série

< 2. díl >

Pokračovanie pôvabného príbehu siroty Emily z Nového mesiaca. Z malej hrdinky, ktorej najväčšou túžbou je stať sa slávnou spisovateľkou, vyrastá dievčina s prenikavým pohľadom na svet okolo seba.

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Logos
Originální název:

Emily Climbs , 1925


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Emily zdoláva prekážky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Zully737
07.05.2023 5 z 5

Druhý díl je stejně krásný jako díl první. Z dětského období jsme se přesunuli do doby dospívání. Opět zažíváme spoustu dobrodružství, u knížky je lehké se smát i cítit křivdy, které Emily zažívá.
5* a těším se, až vyjde poslední díl trilogie.

Daura
24.12.2022 5 z 5

Krásna kniha, krásne vydanie... Príbeh mi zalepil nedávne rany.


veronika4937
11.11.2022 5 z 5

Emily už není to malé dítě, které před několika lety přišlo do Novoluní, poté co osiřelo. Je z ní slečna a pomalu dospívá. Roste do krásy a umí se nosit s náležitou Murrayovskou hrdostí, a tak není divu, že nemá nouzi o nápadníky. Všichni její nejbližší přátelé, Ilsa, Perry i Teddy odcházejí studovat na střední školu do Shrewsbury a i Emily doufá, že ji tety nechají také studovat. Teta Alžběta má ale velmi přísnou podmínku - Emily musí nechat psaní, které nade vše miluje. Zvládne takový slib dodržet? Zároveň na prahu dospělosti dostává nabídku, která se neodmítá. Splní se Emily její sny?

Pokud jste si Emily zamilovali už v prvním díle, ani teď nebudete zklamaní. Je vtipná, svou přímostí dokáže obzvlášť své tety velmi často úplně odzbrojit. Několikrát se dostane do řečí a do problémů, ani neví jak, což její přísné konzervativní tetičky nesou obzvlášť špatně. Líbí se mi, jak je často schválně provokuje, něco řekne a s cukajícími koutky čeká na jejich reakci. Zároveň se vyvíjí jejich vzájemný vztah, zpočátku si Emily připadala jako nevítaná povinnost, s postupujícími lety je vidět, že si ji tety zamilovaly, i když to obvykle nedávají příliš najevo. Poetický příběh je částečně vyprávěn er formou, v deníkových zápiscích pak přechází do ich formy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)

02.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Emily zdoláva prekážky v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených4x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech3x