Embéčkem kolem světa přehled

Embéčkem kolem světa https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/186191/bmid_embeckem-kolem-sveta-Ow9-186191.jpg 4 53 53

Horký vzduch se tetelí nad rozpálenou americkou dálnicí ztrácející se v nekonečnu ostrého slunce, když tu se z prašné dáli vynoří elegantní bílý vůz Škoda 1000 MB. Pasažéry čtyřicet let starého embéčka Julie jsou bratranci Michal a Martin, dva mladí dobrodruzi, kteří se bez jakékoli znalosti automechaniky vydali na cestu kolem světa za doprovodu této letité Čechoslovačky. Michal Vičar, mladší z cestovatelů, vypráví s nadhledem a pokornou sebeironií příběh jejich sedmiměsíční výpravy napříč třemi kontinenty a dvaadvaceti zeměmi. Dozvíte se, zda s embéčkem dokázali pokořit Transsibiřskou magistrálu a uniknout kolumbijským drogovým kartelům nebo jestli jsou krásnější stopařky v Hondurasu, či v Litvě. Prozradí vám, kolik defektů může československý vůz s rokem výroby 1969 na cestě kolem světa utrpět a kteří celníci jsou nejpřísnější. Vedle zeměpisných a historických zvláštností dalekých i blízkých krajů poznáte také povahy lidí, bez jejichž pomoci nebo jen podpory a obdivu by se bláznivý... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Embéčkem kolem světa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Puddle
05.10.2023 5 z 5

O embéčkové výpravě jsem se poprvé dozvěděl z přednášky, kterou Michal (autor) kdysi měl, a musím říct, že přednáška mě naprosto strhla. Knížku jsem si nedlouho na to půjčil a jde o jeden z nejlepších cestopisů, jaký jsem kdy četl. Ač jsem jej četl dávno, pamatuju na sympatické střídání narativů, přístupný jazyk i užitečné kulturní poznatky i kontext, které vyprávění dodávaly i jistou populárně naučnou kvalitu. Taky mi bylo hrozně sympatické to, že se na celosvětovou výpravu autem vydali dva kluci, kteří s auty neměli žádné zkušenosti, a přece dokázali, že i takto to jde.

lordchaos
23.03.2021 3 z 5

No, nebylo to špatné, ale ani úplně vynikající. Dost bude záležet na tom, kdo to čte. Embéčko bylo součastí mého dětství. Jako mnozí jiní jsme s ním jeli s rodiči do Německa či do Jugoslávie. Náš vůz byl dokonce svařen ze dvou kusů. Táta s ním strávil mnoho hodin při pravidelné údržbě i drobných opravách (jako je např. generálka motoru). Náhradních dílů jsme s sebou možná vozili více než vlastních zavazadel. Přesto (a možná i trochu proto) nás Škodovka nikdy nikde nenechala. Ve světle těch nostalgických vzpomínek, mi přišla upřímnost vztahu obou mladých mužů k vozu sporná. Působilo to celé špíše na efekt. Jedeme Embéčkem kolem světa a koukejte, jak jsme hustý! Také mě asi trochu dráždilo i jejich neumětelství. Od knihy napsané v současnosti a nazvané Embéčkem kolem světa bych čekal více toho Embéčka a méně toho Já (My). Samozřejmě je to jen můj dojem.


kilometr
27.05.2020 2 z 5

Tak jedno se bratrancům musí nechat-projet svět embéčkem chce kus odvahy a tu cestovatelé měli a za svým snem si šli a to je tak jediné pozitivum(kromě hezkých fotek).Ale inspirativním cestopisem,zachycujícím z humorem patálie cest kolem zeměkoule,který Vás má bavit od začátku dokonce,tak to se knize(a autorovi už vůbec)příliš nedaří.Což je škoda(1000 MB).40%.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Embéčkem kolem světa v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených72x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených6x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

cesty kolem světa

Autorovy další knížky

Michal Vičar
česká, 1985
2011  83%Embéčkem kolem světa
2018  80%Sportovní talent