Elixír vinaře Salaby přehled

Elixír vinaře Salaby
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174924/bmid_elixir-vinare-salaby-u0v-174924.jpg 3 19 19

Tadeáš Hájek z Hájku hledá způsob, jak léčit císaře Rudolfa II., který trpí těžkou melancholií. Od svého přítele Adama Zalužanského se jednoho dne dozví, že apotékář Brázda kdysi vlastnil starý orientální herbář s popisem vzácné čínské byliny i návodem, jak z ní vyrobit zázračný elixír proti trudomyslnosti. Během hledání stop po ztraceném rukopisu dojde ke dvěma záhadným vraždám, ale herbář zůstává stále nezvěstný. Obrat nastává až v okamžiku, kdy mladý vinař Jakub Salaba nalezne ve svých sklepech tajnou skrýš...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Elixír vinaře Salaby. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Jerry.69
13.06.2021 4 z 5

Příjemné, nenáročné čtení, dobře vymyšlená zápletka, zajímavá a neotřelá, jednoduché vyprávění bez snahy působit čtenáři těžkou hlavu filozofickými otázkami středověkého světa. Líbilo se.

jprst
10.06.2021 1 z 5

Můj náhodný a hodně nepovedený pokus seznámit se s tvorbou nějakého současného českého autora. Poměrně naivní a jednoduchý příběh, v některých partiích dosti nudný, jehož četba byla pro mě spíše ztrátou času. Hodnocení jednou hvězdou jen proto, že jde o českého autora.


Galadwen
11.11.2018 2 z 5

Nevím proč, ale kniha mi připadala nějak začátečnická. Postav jak na orloji, pro dvousetstránkový příběh dvakrát víc, než bylo třeba - nebyly prakticky odlišitelné. Dlouhý a naprosto zbytečný prolog. Příšerné chyby v dějinách každodennosti, od bílé kávy na snídani a matriční úřad přes rychtáře pískajícího na policejní píšťalu jako Tomáš Töpfer v Četnických humoreskách, až po podivné finanční hospodaření postav (kolik si Salaba vydělal na cestách, proboha - nebo někde vyloupil banku?). Jenom ty brambory koncem 16. století chyběly. Prvních sto stran nuda a chaos, pak to asi 50 stran vyhlíželo lépe, a konec zase úplně zabitý. Doporučit lze jenom jako naprostou oddechovku.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Elixír vinaře Salaby v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených22x
v Doporučených1x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst5x
v dalších seznamech1x