E : (román o arogantních šéfech, pracovních obědech a zatoulaných kalhotkách) přehled

E : (román o arogantních šéfech, pracovních obědech a zatoulaných kalhotkách) https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46615/e-46615.jpg 4 78 78

Kancl série

1. díl >

Pracovali jste někdy v reklamní agentuře? I když otázka by měla vlastně znít takto – pracovali jste někdy v nějaké firmě, v níž se značná část vzájemné komunikace odehrává po e-mailu? Pokud ano, pak budete mít při čtení humoristického románu Matta Beaumonta až podezřele povědomý pocit... Nad Beaumontovou knihou, sestávající výhradně z e-mailů mezi zaměstnanci reklamní agentury, vás budou napadat stísňující otázky. Jsou opravdu všichni CEO megalomani a sociopati, žijící zřejmě na jiné planetě než obyčejný lid? A proč se ty nejdůležitější e-maily vždy dostanou do nesprávných rukou? A jsou naši IT kolegové skutečně lidské bytosti? Na tyto a podobné otázky si ale v zájmu zachování zdravého rozumu a blahé nevědomosti neodpovídejte. Místo toho se pokochejte mistrovským líčením nejrůznějších podpásovek, které si dělají kolegové ve firmě, jež se té vaší podobá jen čistě náhodně.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Plus
Originální název:

E. , 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize E : (román o arogantních šéfech, pracovních obědech a zatoulaných kalhotkách). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

ArkAngel
11.09.2022 4 z 5

Skutečně moderních epistolárních románů je opravdu málo a Kancl se může pyšně řadit mezi ně. Zatímco většina lidí je zvyklá na to, že tenhle žánr užívá dopisů, Beaumont sáhl po e-mailech a využil jejich vlastnosti naplno. Vzhledem k tomu, že v době vzniku románu ještě nebyly sociální sítě, dá se pochopit i ono chatování, které v e-mailech na pracovišti probíhá. Jinak tu máme i takové věci jako usnutí na klávesnici, poslání e-mailu z cizí schránky apod., což jen ukazuje, jak moc si byl autor vlastností této formy vědom. Příběh je jinak zasazen do prostředí reklamní agentury a pokud se v tomto světě orientujete, musíte uznat, že byl zpracován věrně. Beaumont odvedl rozhodně skvělou práci a ukázal, kam mohou moderní "romány v dopisech" směřovat.

Daura
21.03.2020 1 z 5

Za mňa nič moc. Dalo sa to čítať, ale tak trochu mi to prišlo ako strata času. Po chvíľach som sa aj zasmiala, ale na celú knihu som napočítala tak 5 dobrých vtipov. Ako knihu k bazénu - ok. Inak na relax doma zabalená do vankúšov - moc nie.


alisie
19.10.2018 2 z 5

Kniha, která má v anotaci humor a čtenář se zasměje dvakrát, slovy dvakrát, za celou knihu, si takové hodnocení nezaslouží. Větší množství postav by si zasloužilo přehled - kdo pro koho pracuje a jak. Také celý děj postavený jen na e-mailech postrádal soudržnost, "děj" odehrávající mimo maily si člověk mohl pouze domyslet. Shrnutím je akorát to, že do mailu se člověk může prezentovat jakkoli a všechno může být dokonalá fabulace , pokud je tým stejných ignorantů, průšvih nastane, když do toho všeho vpadne pracovitá součást.

všechny komentáře

Související novinky (1)

64 knižních novinek (9. - 23. října)

09.10.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha E : (román o arogantních šéfech, pracovních obědech a zatoulaných kalhotkách) v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených100x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených9x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst52x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Matt Beaumont
anglická
2017  78%Kancl
2008  74%Jak nepřežít vlastní smrt
2019  80%Kancl 2