Neposlušná dcera přehled

Neposlušná dcera
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37178/bmid_neposlusna-dcera-VjL-37178.jpg 5 59 59

Dynastie Morlandů série

< 13. díl >

Co by asi na to, jak se vyvíjejí osudy členů rozvětvené rodiny řekla Eleanora Morlandová, zakladatelka rodu a manželka prvního pána na Morlandu? Vždyť od chvíle, kdy vstoupila po boku svého manžela na rozlehlé panství, a ujala se nelehké role pané domu, uplynuly už tři století! Starý morlandovský dům byl svědkem dobrých i špatných časů, láskyplných přátelství, nezkrotných vášní, útěků z domova i kajícných návratů. V každe generaci se v rodině našla výjimečná žena, jež se stala Eleanoře důstojnou nástupkyní. Ve druhé polovině osmnáctého století se v Jamesovi a Héloise spojily dvě větve rodiny - legitimní a dávno zapomenutí potomci stuartovských levobočků. Héloise přišla na Morland v nezáviděníhodné pozici druhé manželky, a také nevlastní matky Jamesovy dcery Fanny, s jejíž výchovou se nejen těžce potýká, ale dokonce musí přd její zlobou chránit svoje vlastní děti, Sophii a Nicholase. Sotva neposlušná dcera odroste dětským hrám, sama si najde nevhodného ženicha a nutí rodiče k souhlasu se svatbou....... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Morland Dynasty 13: The Regency , 1990


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neposlušná dcera. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Jaruš7
08.02.2024 5 z 5

Hezký poslech z audioknihy.
Autorka má unikátně dokonalý styl zobrazit dobu v níž své knihy otvírá čtenářům.
Dobu Napolenových válek v tomto díle zobrazuje z pohledu anglické šlechty, jenž má své obavy a zájmy udržet úroveň rodu na vrcholu žebříčku společnosti.
Mladičká Fany je univerzální dědičkou velikého majetku a panství ve kterém spolu s ní žije nespočetný počet příbuzných. Vědět o takové roli v životě dopředu je krutě zavazující pro dítě, a tak postupem doby se její vlastnosti tímto ortelem vyhrocují do krajnosti. Její tvrdohlavost a neústupnost nesou ovoce pro celou rodinu velmi hořké, a obavy o budoucnost existence je na pováženou.
Sňatkem se zatvrdí i ti co jí mají v oblibě.

Možnost stát se pozorovatelem života šlechtické smetánky je příjemná změna v dnešní době.
Pocit, že je to deník z tehdejší doby je silný, jinak snad má autorka k takovým společnostem velmi blízko. Ale je to vystudovaná specialistka v oboru, a tak je tomto ohledu jedinečná.
Poutavé a skvělé.

PetaZ
14.04.2023 5 z 5

13 dilu mam za sebou a 13 dilu laťka vysoko.. Jsem rada, ze vyvoj valky byl popisován jen tak v pozadi, protoze válečné strategie me nebavi a nerozumim jim.. Jinak co se tyce rodiny, tak nejak to je prozatim ve fazi v jake to asi byt melo vzhledem k okolnostem.. Uz ted se tesim na dalsi dil


likaf
31.01.2023 5 z 5

Skvělé, tak jako všechny dosavadní díly. Doporučuji a jdu pokračovat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neposlušná dcera v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených98x
v Doporučených9x
v Knihotéce87x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech4x