Dům v plamenech přehled

Dům v plamenech https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37189/bmid_dum-v-plamenech-iSA-37189.jpg 5 48 48

Dynastie Morlandů série

< 24. díl >

Čtyřiadvacáté pokračování je zasazeno do let 1886-1896. Osudy rozvětvené rodiny se rozbíhají do všech světových stran, její členové se mnohdy ani neznají. Jsou i výjimky; v Londýně se setkají a spřátelí Lady Venetia, nyní provdaná za svou dávnou lásku, Johna Hazelmera, a Henrietta, manželka Jeroma Comptona. Obě sestřenice mají za sebou skandál; Venetia se proti vůli rodiny stala lékařkou, ovdovělá Henrietta se provdala za rozvedeného muže. Navzájem se podporují ve společnosti plné předsudků... Edward Morland se ujímá dědictví jen váhavě. Stěhovat na rodinné sídlo se mu nechce, ale po smrti Alice Boneové se ujme syna svého zemřelého bratra. Pozná zajímavou, ale chudou dívku, a protože se nedvažuje požádat ji o ruku, najme ji jako chlapcovu chůvu... Z Ameriky přijíždí mladý Ashley Morland...... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Morland Dynasty 24: The Homecoming , 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům v plamenech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

nikikostadinova
11.02.2023 4 z 5

Nevím, kdy se mi podaří sérii dočíst, ale nepřestávám :-). Jinak jsem vzdala snahu o to, mít přehled o příbuzenských vztazích. A dušičce se ulevilo. Charaktery, které v tomto období v knize máme mě baví. Příběh plyne hezky. Tak jsem zvědavá co bude dál.

Shardlake
29.12.2022 5 z 5

Opět skvěle zpracovaný díl. Děj se posouvá ke konci 19. století a ženy se snaží pro sebe prosadit volební právo, což se jim ale opět zatím nepodaří. Sídlo Morlandů částečně vyhoří díky lidské neopatrnosti a Henrietta se svou rodinou dostává možnost se na Morland vrátit a opět mu vrátit lesk a jeho zašlou slávu, neboť Teddy, její bratr nechce nechat sídlo upadat a je rád, že se na Morland vrací potomci Morlandů, než kdyby musel hledat cizí nájemníky. To a mnoho dalšího se odehrávalo i v tomto dalším pokračování a jsem zvědavá co dalšího ještě autorka nachystala do zbývajících 11 dílů.


hankapimi
26.10.2020 5 z 5

Staré sídlo Morlandů, postavené v roce 1450, po necitlivé přestavbě, požáru a vymření jeho obyvatel chátrá a pustne. Vždycky jsem si představovala, jak se předchozí generace o toto sídlo, pozemky i služebnictvo pečlivě staraly a jak by se jim to velmi nelíbilo. Leč ne každý potomek, na kterého Morland přešel, ho byl hoden.
A musela jsem se smát, jak byla Venetia moudře poučena, proč ženy nemohou získat volební právo : Kdyby měly ženy volební právo, využily by je k zákazu alkoholu a tabáku, hazardu a fotbalu. A bez těchto příjemností by mužský život za nic nestál !!
Skvělé počteníčko, opět plný počet, jdu na Sbohem Viktorie.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dům v plamenech v seznamech

v Přečtených81x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených8x
v Knihotéce84x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x