Dvojí trůn přehled

Dvojí trůn
https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63230/mid_dvoji-trun-Up4-63230.jpg 5 149 149

Orel a lev série

< 2. díl >

Druhý díl šestidílné románové ságy o Karlu IV. a jeho době. Osleplý Jan Lucemburský zasahuje prozíravě do politických intrik v Evropě, aby upravil svému synovi Karlu IV. cestu k císařské koruně. Na římském trůnu však zatím sedí zrádný Ludvík Bavor, který proti sobě popudil celou říši i papeže. Jasnou odpovědí na jeho žalostnou politiku proto bylo zvolení Karla novým římským králem. Román vrcholí nešťastnou bitvou u Kresčaku, kde rytířsky zemřel král Jan. Karel, ozdoben nyní titulem krále římského i českého, však stál v této bitvě na straně poražených a mezi Kresčakem a jeho mocenskou základnou v Čechách leží území úhlavního nepřítele.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvojí trůn. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

slunicko1958
28.02.2024 5 z 5

Krásná knížka. Autorka vypravuje historický příběh nádhernou češtinou. Obdivuji také její čtivý sloh.
Moc mě nebavily milostné pasáže, ale docela mě překvapilo, že Karel Čtvrtý zde není popisován jako zbožný panovník, ale jako obyčejný hříšník.
Dojemný byl závěr knihy, kdy otec Jan a syn Karel po dlouhých letech k sobě našli cestu.
Těším se na další díl.

renefer
11.10.2022 4 z 5

Tuhle spisovatelku miluji, ale tady převážila červená knihovna. Ještě navíc zcela nerealisticky postavená na osobě mužatky Kateřiny. No co už, historická část románu byla opět skvělá.


Jackjelly
17.05.2022 4 z 5

Jan Lucemburský a Karel IV. v historickém románu s prvky červené knihovny - o něco více než v prvním díle "Cval rytířských koní".
Historická část knihy mne bavila, trochu mne rušily ony pasáže, popisující citová vzplanutí hrdinů. Nicméně kladný dojem převážil a mimo ony "ženské" pasáže je román i historicky velmi věrný, takže ve finále nadprůměrná spokojenost.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dvojí trůn v seznamech

v Přečtených272x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených17x
v Knihotéce161x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x