Dvě temné vládkyně přehled

Dvě temné vládkyně https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491435/bmid_dve-temne-vladkyne-oNf-491435.jpg 4 246 246

Temné koruny série

< 3. díl >

Jedna královna vládne, druhá povstane. Třetí díl série Temné koruny. Tři sestry už své karty vynesly. Další královna však svou partii teprve rozehraje! Královna Katharina konečně získala korunu, ale není jí to nic platné. Královstvím se nesou nespokojené hlasy a jejich volání každým dnem sílí. Jsou její sestry po smrti, nebo někde v úkrytu čekají na příležitost zbavit ji trůnu? Mirabella a Arsinoe se skutečně ukrývají na pevnině a každou noc prožívají svou vlastní noční můru. Zjevuje se jim přízrak proslulé Modré královny, jenž svým kostnatým prstem ukazuje k moři a dává jasný pokyn: vraťte se na Fennbrin. Také Jules se skrývá a naslouchá slovům bojovnice Emilie a věštkyně Mathildy, které ji nabádají, aby se ujmula role prokleté královny a zahájila boj proti Katharině. Chystá se povstání, s nímž má Modrá královna možná víc společného, než by kdokoli hádal… nebo čekal.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Two Dark Reigns , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvě temné vládkyně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (49)

Scheron
09.05.2024 4 z 5

Trvalo mi teda dost dlouho naladit se na styl psaní, postavy i celkový děj, ale to se konečně v tomto díle stalo - za mě zatím nejlepší.
Knížka mě bavila od začátku do konce, hlavním tahounem byla tajemná linka s Modrou královnou. Změna prostředí s Arsinoe a Mirabellou byla velice osvěžující a konečně, konečně se začala projevovat i Mira, do té doby charakterově plochá jako žehlící prkno. Arsinoe pro mne pokračuje být zlatým středem, nevadí mi, ale ani z ní nejsem nadšená. To však nemůžu říct o Katharině - moje oblíbenkyně konečně dostala dost prostoru a její kapitoly byly vysloveně temné s mrazivou atmosférou. Dle mého názoru měla Kat nejtěžší dětství a musela na sobě extrémně makat, proto jsem jí od začátku fandila a moc bych jí přála, aby opravdu zvítězila. Společně s Pietyrem jsou pro mě celou dobu nejzajímavějšími charaktery. Po tomto díle je ale už myslím téměř jisté, že se tak nestane a bude muset zemřít, ale nechám se překvapit, třeba jí autorka dá ještě šanci. Co se týče Jules, kterou naopak od začátku nesnáším, tak v tomhle díle mě její osud naopak neslušně a nemístně potěšil a strašně doufám, že se královnou nakonec nestane, to by podrylo celý koncept série. Nezbývá než se těšit na závěrečný díl!

deedulka
10.11.2023 4 z 5

Začátek se mi trochu loudal, ale nakonec jsem se opět dokázala začíst a už se těším na poslední díl. Byly tam slabší části, které jsem rychleji přelouskala a ty čtivější si pak víc vychutnala.


EleanorJane
18.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Tento díl byl trošku slabší, možná trošku zbytečně natáhlý. Nicméně i tak se tam odehrála spousta podstatných věcí. Dále... To nám hodlá autorka pokaždé zabít nějakou důležitější postavu? A celou dobu mě příšerně deprimovalo, že Billy stále neví to, že je jeho otec mrtvý. Dál. Docela mě nesedí to, jak na pevnině mluví o Fennbrinu, prý oněm nic neví, nebo že tam jsou dle Billyho matky čarodějnice atd... Nebo že není na mapách... to je prostě nesmysl, vždyť s ostrovem obchodují, posílají tam nápadníky královnám a najednu není ani na mapě...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (21. týden)

17.05.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dvě temné vládkyně v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených334x
ve Čtenářské výzvě28x
v Doporučených26x
v Knihotéce288x
v Chystám se číst207x
v Chci si koupit90x
v dalších seznamech7x