Dutá jehla přehled

Dutá jehla https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485808/bmid_duta-jehla-Hgw-485808.jpg 4 66 66

Arsène Lupin série

< 3. díl >

Geniální Arsene Lupin opět na scéně! Tentokrát půjde Lupinovi o hodně – ve hře je totiž poklad francouzských králů. Cestu k němu ovšem skrývá šifrovaný dokument o několika řádcích, jehož tajemství se podaří rozluštit jen těm nejchytřejším. Do lupičova dobrodružství se však tentokrát zamíchá i student Isidore Beautrelet, jehož důvtip a odvaha se mohou směle rovnat těm Lupinovým. Začtěte se do klasického detektivního románu z pera Maurice Lablanca v novém vydání s originálními ilustracemi Martina Mrázika.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Hollow Needle , 1909


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dutá jehla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Čmeláček
18.06.2022 4 z 5

Jako oddechovka na služební cestu mi kniha docela sedla. Čtyři stars a padla :))).

Meda77
06.12.2021 3 z 5

Příjemné detektivní vyprávění z francouzské obdoby Sherlocka Holmese, v tomto případě pana Lupina. Trocha humoru, trocha napětí a hodně příjemného čtení. Lepší 3starsy.


SHi
23.06.2021 5 z 5

Působivý střet dvou sympatických, ač zcela odlišných postav. Zatímco Lupin se jako obvykle ke všemu staví s rozjařilostí a ironií a zdá se být vždy o krok napřed, mladičký Beautrelet se mu zarputile drží v patách (a čas od času ho dožene i předežene, jen aby se nakonec ukázalo, že tak Lupinovi vlastně hraje do noty) a svým důvtipem, tvrdohlavostí i jistou dávkou přehnané horlivosti a naivity tu trochu připomíná mladého Lupina tak, jak byl představen v Hraběnce Cagliostrové. Celkově se jedná o napínavou knížku plnou gradujících zvratů (a s velice zdařilým vyvrcholením k závěru knihy) zaobalenou klasickým Mauricovým humorem, ironií i jistým tragičnem.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (5. týden)

30.01.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dutá jehla v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených94x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce108x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x