Dusím se ve vlastní šťávě přehled

Dusím se ve vlastní šťávě https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355302/bmid_dusim-se-ve-vlastni-stave-lLh-355302.jpg 4 231 231

Jak se pamatuju, bylo ve městě počasí konverzačním námětem, jenž se podával ve společnosti jako solené buráky a nepředpokládalo se, že přetrvá několik úvodních vět. Na venkově je počasí právě tak důležité jako potrava a někdy znamená život nebo smrt. Diskuse o počasí se mohou větvit do mnoha zajímavých směrů, jako je třebas mimino paní Exeterové, které se narodilo málem na pláži, protože bouře smetla molo, takže převozní pramice nemohly přistávat, a pobřežní hlídku nešlo zavolat, protože jediná telefonní linka na ostrově byla obsazena receptem na švestkový koláč. Za těch dvanáct let jsme tu zažili největší deště, největší sucho, nejstudenější zimu, nejvíc sněhu, největší zemětřesení, nejhorší sesuv půdy, nejvyšší příboj, nejnižší pokles hladiny při odlivu, nejprudší vichřice, nejdelší období nepřetržitých větrů, nejhustší mlhu, nejparnější den, nejranější jaro, nejpozdnější jaro, nejstudenější léto, nejteplejší podzim, nejchmurnější zimu (tuhle), nejdeštivější Vánoce - a k tomu úplné zatmění Měsíce, totální zatmění Slunce a létající talíř na oregonském břehu.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Argo
Originální název:

Onions in the Stew , 1953


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dusím se ve vlastní šťávě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

ivetka859
27.03.2024 4 z 5

Poslední, čtvrtý díl autorčiny životopisné série. Byl ze všech asi nejslabší. Měla jsem pocit, jak kdyby byla autorka nucená ho napsat, dotáhnout vypravování o svém mateřství, a tak plnila stránky a odstavce, hlavně aby to bylo. Chyběl tomu sled, chronologie, a tak mi to vůbec neutíkalo.
Na druhou stranu styl B. MacD. je úderný, rázný a sympatický. Zároveň to je náhled do běžné domácnosti 40. a 50.let, ačkoli dnešním jazykem.

mia.com
06.11.2022 4 z 5

Tento díl mě bavil asi nejvíce. Autorka má opravdu talent popsat veškeré strasti života na ostrově s lehkostí. Já bych tam teda žít nechtěla.


janina66
30.08.2022 3 z 5

Naštěstí jsem vyposlechla audio, ale mě osobně to neoslovilo. Je to o životě na ostrově a problémy s dospívajícími dcerami. Ale kniha mi přišla dost násilně vtipná.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dusím se ve vlastní šťávě v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených369x
ve Čtenářské výzvě33x
v Doporučených24x
v Knihotéce127x
v Chystám se číst76x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x