Dům žen bez mužů přehled

Dům žen bez mužů
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306477/bmid_dum-zen-bez-muzu-p2l-306477.jpg 3 55 55

Zanevřít na muže nebude tak snadné... V tomto domě žen jsou muži všudypřítomní... v jejich nostalgických vzpomínkách. Pět žen různého věku a z různých prostředí má společné jediné: nechtějí už ani slyšet o lásce a rozhodly se žít bez mužů. Až do okamžiku, kdy poklidnou hladinu jejich života rozbouří nová nájemnice. Juliette se líbí jejich přátelství a semknutost, jejich odvaha a jejich nekonformnost. Ale ona rozhodně na muže nerezignovala! A mluví o tom nahlas. Naruší spolehlivé jistoty svých sousedek? „Poslyšte, vy nová, vysvětlila vám Carla pořádně domovní řád?“ „Jen v hrubých rysech.“ „Tady platí přísná pravidla! Žádní manželé, žádní milenci, žádní instalatéři, žádní elektrikáři.“ „Žádní donašeči pizzy.“ „Žádní chlapi!“ „Žádní chlapi?“ vykoktá Juliette.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům žen bez mužů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

MartaPear
03.01.2024 3 z 5

Jednotlivé osudy pěti žen žijících v domě, kam muži nesmějí a jejich důvody proč jsou samy. Nová nájemnice do toho ale tzv. hodí vidle a po smrti majitelky domu s jejím svolením jsou muži povoleni. nenáročné, ale mile oddechové čtení.

Mivalka75
18.01.2021 2 z 5

Zpočátku mi opravdu dalo velkou práci se do knihy začíst.. Přečetla jsem několik prvních stránek, snad dvě, tři kapitoly a na pár týdnů knihu odložila, což u knihy, která byť jen zaujme nebo doslova pohltí, rozhodně nedělám.. Jelikož se ale knihy prostě přes všechna "proti" vždy snažím dočíst do konce, tak jsem o víkendu zkoukla rozporuplné recenze a poté ji znovu po náročném začtení se, dočetla.. Absolutně se mi nepodařilo, udělat si nějakou představu o hrdinkách v ní zmíněných (většinou si postavy nějak vykreslíte a po celou dobu čtení je tak nějak vidíte před sebou..), motala jsem se ve jménech, která je vlastně která a nenacházela smysl toho, co mi chce vlastně daný text říct.. Z celé knihy jsem si vzala možná tak maximálně deset zajímavějších (v určitém smyslu asi moudrých) vět, které stojí za to si zapamatovat, ale jinak nuda o ničem. Úplný brak to možná není, ale jelikož dělím přečtené knihy na ty, které si chci ponechat a někdy se k nim třeba i opakovaně vrátit a na ty druhé, které by jen zbytečně zabíraly místo a sedal by na mě prach, tak tato s několika dalšími poputuje do boxu místní knihovny, kde třeba zaujme někoho jiného.. ;-)


intelektuálka
10.08.2020 4 z 5

Pěkné pozitivní čtení - Casa Celestina a 5 žen, které se rozhodly žít bez mužů ....

Královna - baletka, která už žije pouze ze vzpomínek ....a muži zklamané Simone, Rosalie a Giuseppina ....

Jejich kruhy rozbouří nová Juliette, která to rozhodně ještě nevzdala....

Napsáno s jemnou francouzskou elegancí a osobitým humorem....

A závěr - jak myslíte, že to dopadne ?

" To je nemožné - praví Hrdost.
To je nebezpečné - praví Zkušenost.
To je bezvýchodné - praví Rozum.
Pokusme se - zašeptá Srdce. "
W. A. Ward

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dům žen bez mužů v seznamech

v Přečtených78x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených3x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit7x