Drž mě pevně přehled

Drž mě pevně https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403860/mid_drz-me-pevne-iTO-403860.jpg 3 105 105

Tiny Cooper, který si získal srdce milionů čtenářů a čtenářek v kultovce Will Grayson, Will Grayson, se vrací a tentokrát bude vyprávět svůj vlastní příběh – pěkně od narození a dál. I když, co vyprávět! Tiny nám jej hezky zapěje, protože někdy je život vážně muzikál plný skvělých čísel!

Romány Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Yoli (ČR)
Originální název:

Hold Me Closer , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Drž mě pevně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

Dean Winchester
01.04.2023 3 z 5

Po přečtení Will Grayson, Will Grayson mě tahle kniha hrozně zajímala. Je to v podstatě kniha z knihy a to miluju! Není to pokračování, jak by si někdo myslel, ale v podstatě součást, která v původní knize nebyla, dá se říct, že je to rekvizita z knihy.

Ta myšlenka je za mě skvělá! Bavilo mě, že autor pracuje s divákem/čtenářem. Kniha s vámi komunikuje a vám se občas chce jí i odpovědět.

Zpracování mě chvílemi rozčilovalo. Vadilo mi, že autor pracuje s hromadou muzikálů, kdy český čtenář v podstatě nemá šanci rozumět. Chápu ale, že autor předpokládal hlavně americké čtenáře, kde je středoškolský muzikál naprosto běžnou věcí.

Kniha se mi líbila, nebyla to topovka, ale jako rekvizita dobrý nápad.
3/5

lucisa.n
07.01.2023 2 z 5

Četli jste někdy scénář k muzikálu? Tak tady ho dostanete! Sledujeme v něm Drobka Coopera, kterého můžete znát z knihy Will Grayson, Will Grayson (já ho neznala). A sledujeme jej od narození až po dospívání. Jeho rodinné vztahy, coming out, první lásky… Vše doplněno zákulisními poznámkami a hlavně textem písní, které mají muzikál doprovázet.

Na tuto útlou knihu z nakladatelství Yoli jsem byla celkem zvědavá, protože jsem nikdy nic podobného nečetla. A otázkou je, jestli ještě někdy budu :D Protože upřímně, kolik takových knih, napsaných ve formě muzikálového scénáře, vůbec je? Rozhodně je to forma zajímavá, čte se to díky velkému odsazení a krátkým dialogům opravdu rychle, oceňuji také rýmovaný překlad textu písní. Nicméně musím říct, ze mě tato forma příběhu vůbec nezaujala. Navíc příběh samotný mi přišel až moc trhlý, do očí bijící. Opravdu na každé straně muselo být zvýrazněno, že hlavní hrdina je gay, gay, gayyyyy. To mi trochu vadilo, stačilo to zmínit párkrát, jistě bychom to všichni pochopili :D Ale! Je tu moc hezky ukázáno, že coming out se může přijmout i pozitivně, a takového pohledu si velmi vážím. Celkově jsem ráda za zkušenost, že jsem si knihu mohla přečíst (během jediného odpoledne), ale další muzikál už asi v tištěné formě nepotřebuji.


Lenka2533
06.12.2022 2 z 5

Will Grayson, Will Grayson se mi vcelku líbil. Tohle nemělo úplně nejlepší recenze, takže jsem ani neměla v plánu se do toho pouštět. Jenže když jsem byla v knihovně, tak jsem to zahlédla. Řekla jsem si, že je to krátký, tak to budu mít rychle a aspoň budu vědět, jaký to je.
První musím podotknout, že jsem to četla devět měsíců po dočtení Willa Graysona, takže už jsem se nevyznala v postavách, skoro nic jsem si nepamatovala. Takže jsem se chvíli ztrácela.
Bylo to napsaný tak jako zvláštně. Některé části byly až divný, přehnaný. Nevím, nějak extra jsem si to neužila a souhlasím se všemi, co tvrdí že je to zbytečná kniha. Sice se to četlo velmi rychle, ale žádný velký děj to nemělo a moc mě to nebavilo.
Na konci se mi ale líbily různý myšlenky. To bylo fajn.
Celkově dávám 2 ⭐, protože to bylo čtivý, měla jsem to rychle a za ty pěkné myšlenky. Číst to ale asi nemusíte.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6.11. - 19.11.)

07.11.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Drž mě pevně v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených130x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených3x
v Knihotéce131x
v Chystám se číst67x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech1x