Druhý život pana Roose přehled

Druhý život pana Roose
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534684/bmid_druhy-zivot-pana-roose-65fbd1068b4c8.png 4 116 116

Už nehodlá být mrtvolou zaživa. Nicméně osud rozhodl, že mu do cesty předhodí mrtvolu skutečnou! Aby konečně přestal být podivínem z fabriky na termosky, rozhodl se pětapadesátník Ante Valdemar Roos dvoumilionovou výhru ve švédské obdobě sazky utajit. Jak před závistivým světem, tak před hašteřivou manželkou a dcerami na zabití, jelikož chatku u jezera si za tu sumu lze přece užívat i bez jejich požehnání. Úniková strategie však nepočítá s nedoléčenou feťačkou Annou, která se v jeho novém útočišti skryla na útěku před ramenem spravedlnosti. Oba si v domku vyjdou nezištně vstříc, protože ani jeden z nich není vyvrhel, ale ještě netuší, že posměváček osud je brzy vžene do situace, na jejímž konci je kudla v zádech dotěrného násilníka a úprk z místa činu. A od inspektora Gunnara Barbarottiho, už tak přetíženého všednodenní kriminální agendou města Kymlinge a navíc s čerstvě zlomenou nohou, se očekává, že s kolegyní šmodrchanec rozmotá – úraz neúraz. Zpočátku budou jen obtížně sbírat střípky indicií případu, který začal banálním pohřešováním... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

Berättelse om herr Roos , 2008


Interpreti: Martin Zahálka
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Druhý život pana Roose. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

Obelix63
10.03.2024 1 z 5

Bohužel zklamání. Tohle není detektivka, ale psychologický román s krimi zápletkou, která ovšem nehraje až takovou roli. Důležitá je postava Roose a Anny. A jejich příběh. Dosytosti si užijeme vnitřních monologů i filozofujících postav -prostě Ingmar Bergmann jak vyšitý. V předchozích dílech si tohle bylo taky, ale nakonec "se to rozjelo" a byla to detektivka. Tady ne - vše běží jakýmsi pomalým tempem až dokonce. Tento titul jsem zakoupil jako audiobook a opravdu lituju vyhozených peněz, přičemž na vině není interpret Martin Zahálka.

jaroiva
29.02.2024 5 z 5

Tento díl nemá s detektivkou nic společného. Kdo čeká severskou krimi, bude zklamán. Já jsem se těšila na Barbarottiho kšefty s bohem, ale ani těch jsem se nedočkala. To bylo ale moje jediné zklamání.
Jinak jsem si román (audioknihu) moc užila. Bylo to příjemné až relaxační čtení. Jen nečekejte tu detektivku, no.


pavel9410
25.07.2023 5 z 5

Spis klasicky roman, nez detektivka. Dost mi to sedlo do nalady.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Druhý život pana Roose v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených146x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených2x
v Knihotéce111x
v Chystám se číst59x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x