Dražba přehled

Dražba
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346888/bmid_drazba-VJw-346888.jpg 4 58 58

Vyblednuté fotografie pôvabného páru z povojnovej Európy. Staré listy, ktorých obsah hovorí o tragických stratách. Rozprávková zbierka skvostných šperkov. To je obsah dlhé roky opus-tenej bezpečnostnej schránky v newyorskej banke. Napriek výzvam v tlači sa k nemu nikto nehlási. No ak nebudú dedičia, šperky pôjdu do dražby. Kto bola žena, ktorá po sebe zanechala také bohatstvo, ale žiadny závet? Túto záhadu začnú rozmotávať dvaja ľudia, ktorých osud náhodou zvedie dohromady – Jane Willoughbyová, praktikantka na pozostalostnom súde, a Phillip Lawton, odborník na šperky v aukčnej sieni Christie’s. Pátranie po neznámej majiteľke, ktorá opustila svet v úplnej osamelosti, sa pre obidvoch čoskoro zmení na osobnú záležitosť a úsilie o rekonštrukciu jej záhadného života ich vedie z New Yorku do Londýna, Paríža, Ríma aj do Neapola. A takmer na každom kroku ich dobiehajú šokujúce odhalenia. Pomaly odkrývajú jedno tajomstvo za druhým, a tie do seba začínajú zapadať ako skladačka, až sa z nej napokon vylúpne jasný obraz ženy, ktorá kedysi dávno opustila Ameriku so zlomeným srdcom.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK) , Ikar (ČR)
Originální název:

Property of a Noblewoman


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dražba. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

KerliDepp
25.05.2024 1 z 5

Začátek knihy slibný, zápletka s drahokamy v bankovní schránce, která nemá dědice zajímavá. Před polovinou se kniha stala nudnou, ztrácela se přímá řeč a děj přecházel spíše ve vyprávění, neskutečně mě vytáčelo kolik stránek autorka dokázala věnovat popisu děje který se neustále opakoval aneb (ta tu musela říct jí a potom jí, a také jemu a on to vyprávěl zase jí..). Nakonec z toho byla kniha, plná rádoby dojatých emocí které mají trhat za srdce. Autorka neušetřila čtenáře ani od neustále se opakujících scén jak všichni hluboce litují události, která se stala. Samozřejmě je nakonec vše zalité slunce, všichni se milují, všichni jsou šťastný, úspěšní, bohatí..Zkrátka a doslova přeslazený konec jak se patří.
SPOILER!
Hrabě a nemá vliv a peníze na to, aby dostali dítě do péče? Proč si vůbec to dítě její rodiče brali, když ho nenáviděli? Ani nemuseli, když byli tak naprosto necitelní, že vypudili vlastní dceru a prohlásili ji nakonec za mrtvou. Proč celý život brečela a litovala, že se s dcerou nesetkala? Když po tom tolik toužila, měla to udělat. Neudělala to ze strachu a proč? Co na tom může ztratit no ba naopak získat? Tak hlavně jak si člověk skoro celou knihu počte o tom jak to bylo vlastně strašně smutné a nešťastné. Celý děj, naprosto nelogicky vykreslen.

simca9342
18.03.2023 5 z 5

Mít osobní vlastnictví uložené v bance není v dnešní době nic zvláštního. Pokud ale člověk zemře nebo neodpovídá na výzvy, schránka se za přítomnosti notáře musí otevřít. V případě zemřelé hraběnky Marguerity di Son Pignelliové je kromě druhé možnosti po čase pravdivá ta první. Lidé,kteří vyřízení nejen totožnosti, ale i pozůstalosti dostanou na starost - soudní praktikantka Jane a odborník na šperky Phillip- zjišťuji o záhadné osobě, co se dá. Třeba to proč nemá žádné děti, příbuzné ani dědice nebo jaká je spojitost s Phillipovými předky a hraběcím rodem. Příběh je opět psaný v historickém kontextu. V díle slavné spisovatelky je zmínka o r. 1942 a válečné éře, protože paní M. v té době žila a emigrovala. Kromě toho jsem se při četbě dozvěděla něco o právu a dedictvi z hlediska financí. Opět krásný román, doporučuji.


Knihomolka506
23.02.2022 5 z 5

Dva odborníci přes zlaté cetky a soudní procesy hledají fakta a zajímavosti ze života zemřelé hraběnky.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6.11. - 19.11.)

07.11.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dražba v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených76x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Danielle Steel
americká, 1947
1998  86%Prsten
1994  76%Nevýslovná láska
1997  75%Cizí žena
2007  77%Duch
1998  82%Palomino