Věčný luňák přehled

Věčný luňák https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14867/vecny-lunak-14867.jpg 4 69 69

Dravčí královna série

< 2. díl

Druhá kniha série Dravčí královna. Zatímco válkychtiví a nemilosrdní Aeniřané pustoší území pod horskými državami klanů, Sigarni, Dravčí královna, přichází v této alternativní verzi vlastního vesmíru bránou vedoucí skrze prostor a čas. Taliesen, poslední z fortnýřů, nemá ponětí, proč přichází, ale ví, že hrdinové jsou vždy potřeba… Jedině Caswallon, samotář, válečník a zloděj, si uvědomuje skutečný rozsah nebezpečí a hrůz, kterým jeho lidé budou muset čelit. Zatímco se Taliesen snaží zjistit, co tu Sigarni dělá, Caswallon musí sjednotit klany, aby přemohly největší hrozbu. V tomto pokračování Dcery Železné ruky se David Gemmell vrací do čistého vzduchu Vysoké Druin a pachu krve a spáleniny, který se v něm brzy objeví.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Perseus
Originální název:

The Hawk Eternal , 1995


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věčný luňák. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Gordonlord
27.12.2023 3 z 5

Nejlepší byla dějová linka Caswallona a Gaelena. Části, kdy velký hrdina cvičí chlapce, kterého v mládí zachránil, mají nápad a dokáží upoutat. Další plus je, že si autor uvědomil slepou uličku, do které by se dostal, kdyby navázal na předchozí díl přímo a popisoval Sigarnino tažení proti vládnoucí moci. To je zde úplně přeskočeno a děj se věnuje naštěstí úplně odlišným věcem, takže kopie Statečného Srdce se už nekoná.

Novinkou jsou sci-fi prvky, docela nenápadně zakomponované do fantasy zádkladu, působí sice lehce rušivě a element cestování časem, docela násilně a snad i zbytečně vložený do knihy, vytvoří ke konci takovou trochu brzdu, která zadrhne plynulost a celkové flow děje. Dokonce i odkrágluje veškerou gradaci celého finále.

Přesto všechno - ač by se mohlo zdát, že to autor docela zbodal - jsem měl na konci pocit, že to celé zase vyznělo nějak velkolepě, osudově a nadčasově.

špulo
08.12.2023 4 z 5

Časovka podľa Gemmella. Pokiaľ máte Dejvida načítaného, tak vás zásadne neprekvapí. Snáď len scifi prvkami, ktoré sú do deja zakomponované. Vadila mi istá nelogickosť v správaní niektorých postáv. Možno len môj dojem. V každom prípade poctivá hrdinská fantasy s trochou pátosu, s mierne ošúchanou osnovou a pár správňackými chlapskými hláškami. Dámy si tiež prídu na svoje ;)).


denniys
02.11.2023 5 z 5

Toto byla má 17.kniha od pana Gemmella a poprvé mi doslova spadla čelist.. Nemohla jsem uvěřit, že toto je jeho tvorba - doposud jsem u každé jeho knihy držkovala, že píše jak přes kopírák, takže tohle mi vážně vzalo dech!! Nejenže se jednalo jako vždy o naprosto skvělý příběh, ono to bylo tentokrát i strašně originální!! Jedna z nejlepších knih, co jsem od tohoto autora četla a díky ní se moc těším i na ty další....

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Věčný luňák v seznamech

v Přečtených116x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených6x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit5x

Štítky knihy

fantasy

Autorovy další knížky

David Gemmell
britská, 1948 - 2006
1997  89%Cestou vlka – Tulák 1
1997  92%Legenda
2004  91%Bílý vlk
2006  90%Meče noci a dne
2009  92%Pán se stříbrným lukem