Dračice přehled

Dračice https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235248/bmid_dracice-235248.jpg 4 106 106

Draci. Zlovolné plémě dštící oheň a zkázu, kamkoliv přiletí. Když se navíc spojí pod velením své Matky, království nemá šanci. Existuje jen jediná síla schopná jim účinně vzdorovat. Jenže… je dobrý nápad pozvat si do země mocný řád nekromantů? O jeho představené se tvrdí, že je horší než všichni draci dohromady.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dračice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

nero 13
05.02.2023 5 z 5

Zkrátil jsem si čekání na dotisk třetího dílu Algoru a sehnal si od autorů tuto fantasy pohádku pro dospělé a rozhodně nelituji, Jan Hlávka a Jana Vybíralová jsou skvělou spisovatelskou dvojicí a co jim jde nejlépe je vymýšlení příběhů a postav, málokdy se mi stane že během několika stran začnu fandit postavě která mi byla hned na začátku tak protivná že jsem ji přál aby zhynula bídnou smrtí.

Dym
22.08.2022 4 z 5

Naprosto skvěle napsané, je pravda, že jsem si postavy příliš neoblíbila a že jsem podle popisku knihy čekala trochu jiný příběh, ale svět i postavy jsou dokonale propracované. Užila jsem si to


Franc
04.06.2022 4 z 5

Tuze pěkné čtení.

Postavy projdou zajímavým vývojem, který Vás donutí přehodnotit úvodní pocit, jenž ve Vás svým chování vyvolaly.

Dvě kratší díla zajistí plynulost děje. Cíl je od začátku jasný a konání hrdinů neotřelé, navíc okořeněné zajímavými dialogy.

Pokud chcete zažít trochu politikaření, hledat na stránkách toho, kdo Vám bodne kudlu do zad, útěk před ohněm, zradu i pomoc, lásku i nenávist, držíte v ruce tu správnou knihu.

Rozsah knihy nedává tušit žádný literární epos. Přesto je vše poskládáno velice umně a citlivě k rozsahu a možnostem příběhu. Jednoduchý příběh, který nenudí a osloví. Ano, dá se zařadit do žánru fantasy, ale po mém soudu příběh tuto škatulku přesahuje.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dračice v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených144x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených22x
v Knihotéce89x
v Chystám se číst49x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

draci magie domluvené manželství

Část díla

Autoři knihy

Jan Hlávka
česká, 1979
Jana Vybíralová
česká, 1981