Dračí oči přehled

Dračí oči
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473252/mid_draci-oci-mOw-473252.jpg 4 1190 1190

Bylo nebylo jedno království, dračí srdce, zlý čaroděj a princové. Jak už to v pohádkách bývá, střetnou se i tady sily dobra a zla, ale protože jde o magický svět stvořený Stephenem Kingem, můžete čekat i ledové sevření děsu a napětí, podobně jako v příběhu o Temné věži. Pohádku plnou králů, královen a kouzelníků psal autor původně pouze pro svou dceru Naomi. Tatínkovy děsivé horory ji příliš nezajímaly, nebyl by to však Stephen King, kdyby se do vyprávění nevložil naplno se vším, co umí. Výsledkem je klasicky kingovský napínavý příběh, jehož hrdinové, byť pohádkově typizovaní, cítí skutečnou radost, bolest i strach, a mistrně stupňované napětí čtenářům nedovolí knihu odložit do poslední stránky.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Eyes of the Dragon , 1987


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dračí oči. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (161)

Zemlja
14.04.2024 3 z 5

Tohle by mohly číst i starší děti. Napínavý příběh.

Tess_BooksNerd
25.03.2024 3 z 5

Další, velice zajímavý výtvor pana Kinga. Sice to není můj žánr, ale jeho knihy si vždy svým způsobem užiji. Příběh se z počátku ( i dle anotace), zdá být spíše dětskou pohádkou. Postupně je ale příběh čím dál temnější. Skvěle zpracovaný děj, ostatně jako vždy. Čtenáře to neustále nutí číst dál a dál, aby zjistil, jak to s Petrem, Tomášem i šíleným Flegem dopadne.


Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Další velmi dobrý Kingův počin. Ze začátku se rozjíždí celkem pomalu a připomíná i stylem spíše dětskou pohádku, ale postupem času se tón knihy zcela zásadně mění a nabývá na hrůznosti. V závěru už je to pohádka strašlivá a temná jako noc. Nicméně pořád spíše pohádka, než nějaký horor. Fantasy elementů je tady velice málo. Ano, do fantasy žánru se tohle dá asi také zařadit, ale ono by to jen s velmi nepatrnými úpravami mohlo fungovat i v našem světě. A to je dobře.

Je potřeba říct, že než se děj na plno rozjede, tak autor možná až přehnaně popisný a první poloviny knihy nemá přílišný spád a musím říct, že jsem se chvílemi i nudil. Moje (zatím malá) zkušenost s Kingem tvrdí, že to je u tohoto autore spíše normou, než výjimkou. Ani styl pohádkové vypravěče mi nebyl ze začátku úplně po chuti, ale ve druhé půli se buď změnil, nebo jsem si zvyknul.

Celkově dávám solidní 4* za knihu, která rozhodně nezklamala, ale nějaké mouchy má a o top dílo určitě nejde. Je to pohodová oddechovka, kterou bych doporučil klidně i dětem, i když raději už trošku odrostlejším.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (17. týden)

25.04.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dračí oči v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených1 723x
ve Čtenářské výzvě135x
v Doporučených77x
v Knihotéce593x
v Chystám se číst221x
v Chci si koupit82x
v dalších seznamech11x