Mlha děsu přehled

Mlha děsu https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45503/mlha-desu-45503.jpg 3 20 20

Dr. Palfrey série

18. díl >

Kniha na pomezí hororu, sci-fi a detektivky patří do řady dalších Creasyho knih, jako jsou Potopa, Sucho a Hlad. Geniální zločinec chce ovládnout svět pomocí záhadných sil v mlze-elementálu. Ty lze na dálku řídit a jejich prostřednictvím ničit a vraždit. Tuto hrůzu má zastavit vedoucí celosvětové tajné služby doktor Palfrey.

Literatura světová Detektivky, krimi Sci-fi
Vydáno: , Klub Julese Vernea
Originální název:

The Mist of Fear , 1955


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mlha děsu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Listicka.witch
20.01.2020

Toto je snad první kniha v životě, kterou jsem nedočetla... prostě to nešlo. Námět nebyl špatný, ale vývoj nezajímavý, předvídatelný. Jak se zde píše v komentářích níže, zřejmě jsem se k této knize dostala pozdě, v pubertě by to možná ještě šlo ...

trudoš
07.04.2018 2 z 5

Odkládat si tuhle knihu na lepší časy víc jak dvacet let nebyl asi můj úplně nejlepší nápad. Čím mě mohla ohromit v pubertě, už v dospělosti nezvládla ani náhodou. Čekal jsem stylovou dobrodružku s patinou braku a ono nic. Přitom zápletka vlastně není špatná, mám pro tyhle jednoduché žánrovky s megazlotřilými padouchy slabost, jenže v tomhle případě mi chyběla celistvější koncepce. Od začátku do konce bojují různí hrdinové s různými variantami mlhy, aby se vše uzavřelo na posledních dvou stranách v absurdním souboji dobrých proti špatným. Zpočátku se ještě John Creasey snaží příběh rozvinout v duchu špionážního románu, jenže to mu brzo přestane fungovat především proto, že děj nikam nesměřuje, pouze se opakují stejné motivy. Ostatně karty na stole jsou vyložené záhy a hra se už nepromění do konce vyprávění. Nemluvě o množství postav, které se mi průběžně pletly mezi sebou, přičemž neoslovil ani samotný dr. Palfrey, jehož si pamatuji jen proto, že si neustále natáčel kudrlinky na prst.


jprst
28.02.2016 2 z 5

Docela zklamání, po delší době jsem se nechal opět nalákat na knihu od Creaseyho, ale jsem nevybral tu pravou. Podobné knihy tohoto autora asi do budoucna vynechám.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mlha děsu v seznamech

v Přečtených32x
v Doporučených1x
v Knihotéce67x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x