Doma na cestách přehled

Doma na cestách https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536681/bmid_doma-na-cestach-66217e39161db.jpg 4 10 10

Mezi slony Konga a pouští Arábie. Tadeáš Šíma se v roce 2016 vydal na kole do Afriky. Touto cestou si sice splnil svůj sen, jenže už při odjezdu z Kapského Města věděl, že si jej bude muset zopakovat. Tentokrát se vydal například za ochránci slonů v Kongu a domů do Prachatic se opět vracel na kole. Ovšem až z dalekého Ománu, takže musel překonat mimo jiné Saúdskou Arábii lidem ze Západu neznámou zemi, která se teprve nedávno otevřela turistům. A Šíma ve své cestopisné knize Doma na cestách zve čtenáře ke společnému objevování přírodních krás, svébytnosti lidí i jejich vzájemnosti a především domova, jehož odlesky nachází ve hvězdách, písečných dunách i na staveništích cizokrajných měst.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doma na cestách. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

ZuzziŠ
19.05.2024 3 z 5

Přemýšlím, co je na této knize špatně - a docházím k závěru, že mi opravdu chyběla absence faktů a pak ty části v kurzívě byly neskutečně nudné.
(bylo jich asi deset stránek)

JInak všechno ostatní bylo "správně" - práce se symboly, zamyšlení, zajímavé příběhy, deník...
Jenom asi nezafungovala chemie mezi mnou a autorem.
Jinak si svůj nijaký pocit z knihy a nucení se do čtení neumím vysvětlit.

simonjelen
10.04.2024 5 z 5

Skvělý cestopis, který vystupuje z této kategorie svými úvahami a zpověďmi. Oproti autorovo prvotině je vidět znatelný posun a vytříbení jeho stylu. Kniha tak působí celistve, nic tam nepřekáží a čtení (někdy až moc, haha) rychle ubíhá. Po dočtení jsem ještě několik dní trávil volné chvíle přemýšlením nad některými pasážemi.
Velmi doporučuji!


Jane2016
08.04.2024 3 z 5

„Doma na cestách“, cestopis s krásnou obálkou, který mě zaujal na první pohled. Obecně cestopisy vyhledávám, a proto jsem se rozhodla, že zkusím i tento!

Autor Tadeáš Šíma píše velmi poutavě, příběhy popsané v knize mě bavily a dobře se mi četly. Jediné, co bohužel musím vytknout je absence fotek. Většinou jsou cestopisy narvané k prasknutí fotografiemi z cest. Jídel, krajiny či zvířat, a tohle mi tady chybělo. Autor sice píše skvěle a daná místa si lehce představíte, ale přece jen bych ty fotografie uvítala.

Každopádně myslím, že kniha je povedená, moc cestopisů z této oblasti jsem nečetla a musím říct, že bylo to příjemně osvěžující. Pokud hledáte fajn oddechovku na léto, tak se vůbec nebojte po této knize sáhnout.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Doma na cestách v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených12x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce27x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit3x

Autorovy další knížky

2020  90%Na kole přes Afriku
2024  74%Doma na cestách