Dóm řetězů přehled

Dóm řetězů
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251885/bmid_dom-retezu-0bs-251885.jpg 5 477 477

Malazská Kniha padlých série

< 4. díl >

V severní Genabakis vyrazila z hor do nížin na jihu skupinka divokých domorodých válečníků. Hodlají u nenáviděných lidí z nížin vyvolat strach a zmatek, avšak pro jejich vůdce Karsu Orlonga je výprava začátkem neobyčejného osudu. O několik let později, po masakru u Arenu, přijíždí Tavore, nová pobočnice císařovny, do poslední malazské výspy v Sedmiměstí. Hodnost velitele je pro ni nová, a ona navíc musí z dvanácti tisíc vojáků, hlavně nových rekrutů, jen s hrstkou veteránů z Coltainova vojska, vytvořit sílu schopnou odolat výzvě, jakou představují hordy Smršti ša`ik, číhající v srdci Svaté pouště. Čekání však nikdy není snadné. Velitelé ša`ik bojují o moc a jejich zápas ohrožuje přímo srdce povstání, zatímco ša`ik sama trpí, pronásleduje ji pravda o vlastním osudu. Takto začíná úžasná nová kapitola v Eriksonově oceňované Malazské knize padlých.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Talpress
Originální název:

House of Chains , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dóm řetězů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (58)

CharlesWard
03.05.2024 2 z 5

Po docela dobrém 3. díle, jsem si u toho vzpomněl, proč jsem si po přečtení druhého dal tak dlouhou pauzu. Opět 2 bojující tábory, se kterými se ale čtenář seznámil pouze letmo a před tak dlouhou dobou, že mu opět ona rádoby epická bitva nemůže být volnější víc.

evilunicorn
29.04.2024 5 z 5

Erikson je doslova Tkadlec příběhů.. Tenhle díl se mi asi četl nejlépe,zřejmě díky trochu víc přímočařejšímu příběhu. Ale stejně.. Jak to ten autor dělá, to je mi záhada.. Bavilo mě to, a nemám výhrady ani vůči zakončení konfliktu (což nemusí úplně všem sednout).Tahle série,to je zatraceně dobře strávený čas!


geimz
09.10.2022 4 z 5

Štvrtá kniha v sérii, a na pomyselný rebríček ju zatiaľ dávam na 3. miesto (posledné zaujímajú Měsíční zahrady). Je to samozrejme stále high fantasy najkvalitnejších rozmerov, a kniha sa začína netradične len z pohľadu jednej novej postavy, Karsy Orlonga, a sleduje výlučne jeho putovanie na poli vyše 200 strán, až som si myslel, že celá kniha bude len z jeho perspektívy, čo by bola nevídaná zmena oproti ostatným knihám. Celý tento úvod je vďaka tomu priamočiary, na Eriksona nezvyčajne jednoduchý, ale zároveň ohromne zábavný, s výživným character developmentom a pútavým objavovaním sveta, nového ako pre Karsu, tak aj pre čitateľa. Až po tomto úvode sa dostaneme naspäť do už nastoleného deja a naskočíme na tradičný kolobeh množstva postáv a dejových liniek a pochopíme, že ide o priame pokračovanie Domu mrtvých. Dôvod, prečo knihu radím na doterajšie predposledné miesto je ten, že udalosti na Raraku sa hýbu slimačím tempom, kde každá zainteresovaná strana machiavellsky manipuluje, no bez väčšieho dejového posunu. Všetky kapitoly, kde sa však opäť mihne Karsa, alebo nové prídavky Trull Sengar a Onrok, prípadne Lorik, sú ale výživné, značne dopĺňajú lore a odkrývajú nové poznatky zo sveta a jeho histórie. Koniec ale tak trošku vyšumí do prázdna, a ja ostávam s viacej odpoveďami ako otázkami, čo ma ale konieckoncov aj na tejto sérii tak baví. Tých 800 strán je totiž stále napísaných prvotriedne, s ľahkosťou známou autorovi. Po krátkej pauze pokračujem s rovnakým nadšením 5. dielom.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dóm řetězů v seznamech

v Právě čtených16x
v Přečtených702x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených52x
v Knihotéce361x
v Chystám se číst139x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech6x