Dobrodružný život milovníka starých tisků přehled

Dobrodružný život milovníka starých tisků https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106175/bmid_dobrodruzny-zivot-milovnika-starych-m76-106175.jpg 5 133 133

Lord Petr Wimsey série

< 15. díl

Český výbor z detektivních povídek autorky zahrnuje její nejlepší příběhy s lordem Petrem Wimseym a jeho komorníkem Bunterem, s Montague Eggem a nakonec i příběhy bez detektiva ...

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Lord Peter Views the Body / Striding Folly / Hangman’s Holiday , 1928


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodružný život milovníka starých tisků. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

LaCucaracha
28.04.2024 4 z 5

Sice takové trochu zastaralé, což se není co divit, ale docela zábavné. Většina povídek je s Peterem Wimseym a ty jsou podle určitě lepší, protože on je celkem sympaťák. V pár posledních vystupuje obchodní cestující Monty Egg, a i když je povahově a vzhledově vlastně koncipován stejně, tak to není ono. Všechny povídky se věnují nějakému záhadnému nebo detektivnímu případu, který hrdina bryskně rozřeší díky dedukci. Nic komplikovaného, a také ani neprobíhá žádné vyšetřování. Peter/Monty to prostě po vyslechnutí případu rovnou rozluští a vysvětlí, nebo začne konat a výsledkem je odhalení pachatele – a vše samozřejmě vysvětlí. Prostě takový Sherlock. Dobrý je jeho sluha, mohl by mít klidně větší prostor. Docela příjemná oddechovka, pokud se vám nepříčí literární výtvory 100 let staré a nevyžadujete akci a potoky krve.

Česneksmedem
29.11.2023 4 z 5

Povídkové knihy mi připomínají švédský stůl. Něco je vynikající, něco dobré a občas něco musíte vyplivnout. U této knihy převažuje hned ta první varianta. Velkou zásluhu na tom má i velice sympatická postava lorda Petra Wimseymho. Jeho logické detektivní schopnosti a neobyčejná všímavost připomínají – hádejte koho?
Jedna z povídek (Perlový náhrdelník) se odehrává na Vánoce. Protože je toto moje poslední přečtená kniha v listopadu, hodí se mi to jako můstek k prosincové četbě, neboť všechny knihy se budou týkat právě Vánoc.


Fajn
12.10.2023 5 z 5

Skvělé, jako vždy :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dobrodružný život milovníka starých tisků v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených188x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených19x
v Knihotéce181x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech4x