Dobrodružné prázdniny přehled

Dobrodružné prázdniny https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70689/bmid_dobrodruzne-prazdniny-D5T-70689.jpg 4 12 12

Dobrodružství v Kanadě plné indiánů, kanadské jízdní policie a lupičů. Hrdiny děje knihy jsou dva chlapci, kteří pod vedením seržanta kanadské jízdní tráví prázdniny v srdci divoké přírody. Každý večer jim seržant vypravuje jeden dobrodružný příběh, kde hrdinou je muž, jak má být, i když je mu třeba teprve 15 let. Pod dojmem těchto vyprávění nesmělý a na začátku prázdnin bojácný Artur dospěje během prázdnin v ušlechtilého a statečného mladíka. Nedatováno, vydal V. Šeba cca kolem roku 1935.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodružné prázdniny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Luigi1
03.11.2022 3 z 5

Průměrně napsaný který nepřekvapil.

Turlogh
16.11.2020 3 z 5

Další knížka z edice Knih táborového ohně. Průměrný dobrodružný román, který vlastně v názvu obsahuje značnou nepřesnost neboť se příliš nejedná o dobrodružné prázdniny hochů, jak je v popisu knihy nahoře, protože oběma chlapci se autor zabývá dohromady asi tak na 5 stránkách z celkových 202 stran. Tito v podstatě tvoří jen kulisu vyprávěných příběhů u ohně v podání starého seržanta kanadské jízdní policie. Z několika vyprávěných příběhů stojí za přečtení v zásadě jen ten první, taková jakási kovbojka ze západu. Znalci ovšem poznají napodobeninu románu Stráž na psí skále od E.Fikera. Při srovnání obou románů je jednoznačně Stráž tak o 150 procent lepší a čtivější. Ostatní příběhy, o kapitánu jízdní policie Jimu Pinkertonovi, jsou jakousi slátaninou zběsilého akčního děje, značně neurovnaného a místy logicky a čtivě nesmyslného, takže nedoporučuji druhou část knihy k přečtení. A kdo chce číst první půlku, tomu doporučuji ať raději sáhne po Stráži na psí skále. Myslím si, že tři hvězdy je možná až moc, spíše bych viděl dva a půl. Howgh.


mysteriouslukas
12.03.2019 5 z 5

Ideální kniha pro adolescenty :-)
Příběhy pro mládež, kde mohou najít svůj vzor nebo někoho obdivovat a vážit si přírody. Je to takové jednoduché čtení s pěknými příběhy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

355 knižních tipů na téma prázdnin

04.07.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dobrodružné prázdniny v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených20x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x