Dobre sa drž přehled

Dobre sa drž https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/149984/bmid_dobre-sa-drz-149984.jpg 4 291 291

Naozaj poznáte vlastné deti? Tia a Mike Bayovci nechceli svoje deti špehovať. No ich šestnásťročný syn Adam sa znepokojujúco zmenil – a keďže jeho najlepší kamarát Spencer Hill nedávno spáchal samovraždu, nemôžu potlačiť strach. Tak dajú synovi na počítač nainštalovať monitorovací program, aby vedeli, aké stránky navštevuje, s akými ľuďmi sa kontaktuje a o čom si s nimi píše. Nedozvedia sa všetko – ale čo odhalia, vyzerá ako potvrdenie ich najhorších obáv. Betsy Hillová náhodou zistí, že posledná noc jej syna Spencera nebola taká, ako si myslela. Odrazu sa vynárajú otázky. Kto môže za smrť Spencera Hilla? A prečo z rodičovského domu náhle zmizol Adam Baye? Odpovede vedú len k ďalším záhadám. Zúfalí rodičia sa vrhajú do pátrania na vlastnú päsť, zatiaľ čo v ich okolí vyčíňa sadistický vrah.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Hold Tight , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobre sa drž. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (88)

Marfuška89
05.04.2024 5 z 5

Já tento žánr nečtu, ale díky čtenářskému klubu jsem se ke knize dostala. A musím říct: WAU! To bylo něco! Přečetla jsem to za 2 týdny (ani ne). Logicky je to první kniha od autora a ksakru, ten umí psát tak poutavě, že když už jsem se dostala ke čtení, tak jsem prečetla i 10 kapitol. (Hlavně ke konci). Ty zvraty, situace, kde jste si říkali: Oni ne! Prosím, oni nesmí zemřít.... Moc dobře napsáno, tak dobře, ze jsem měla pocit, že jsem tam s nimi. Úplně jsem to vyděla v živých barvách, jako by to byl film a ne kniha. A tohle já miluju. Hned po dočrení jsem si říkala: Určitě si musím od autora ješte něco přečíst. Super kniha!

postrach
16.03.2024 4 z 5

Není co dodat.Napsáno v komentářích podemnou.


Starmoon
11.01.2024 5 z 5

"Zvláštne, očakávame od detí, že príjmu náš pohľad na svet, a hoci sme často ako rodičia zlyhali, považujeme ho za najlepší a najzdravší. Prečo vlastne? Vychovali nás vari stopercentne správne, alebo sme si tú rovnováhu časom našli sami? A nájdu si ju aj oni?"

Ešte nie je ani polovica januára a ja mám už prečítaný zrejme najsilnejší triler svojho čitateľského roka 2024. Výborné napísaný, výborne vyskladaný, s výborným rozuzlením. Všetko sedí, všetko do seba krásne zapadá, všetko so všetkým súvisí. Postavy uveriteľné, ľudské, opísané tak, že každú jednu chápete. Naozaj neviem, ako túto knihu opísať tak, aby ste po nej chceli siahnuť; ale skúste to, stojí za to. Nie je to obyčajné mrazivé čítanie pred spaním, podľa mňa je v nej omnoho viac. Keď ju porovnám napríklad s vychvaľovaným a všade možne odporúčaným románom Tam, kde číha vlk, Dobre sa drž bolo o dosť lepšie, prepracovanejšie a podľa mňa aj psychologický profil svojich postáv zvládol autor na výbornú, akurát jeho dielo u nás vyšlo pod nálepkou triler a nie psychologický román, a vo vydavateľstve, ktoré intelektuálov skôr odrádza, zatiaľ čo Artforum automaticky evokuje vyššiu literatúru. Mne z toho vyplýva, že niekedy podružné veci (vydavateľ, žánrové radenie, autor a jeho povesť...) môžu značne nadhodnotiť alebo naopak podceniť nejaké dielo; a konkrétne v prípade tohto by bola škoda nevšimnúť si ho a nevšimnúť si v ňom niečo viac.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dobre sa drž v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených443x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených18x
v Knihotéce251x
v Chystám se číst160x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

kriminalistika

Autorovy další knížky

Harlan Coben
americká, 1962
2016  80%Cizinec
2015  84%Chybíš mi
2008  87%Temné lesy
2014  78%Šest let
2017  86%Smrt v zádech