Dívka na kusy přehled

Dívka na kusy https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449523/divka-na-kusyb9fMzf-s2N-.jpg 4 453 453

Charlotte Davis je na tom zle. V osmnácti letech již přišla skoro o všechny blízké ve svém životě. Ale naučila se zapomínat. Její hluboké jizvy jsou plné bolesti a smutku, ale když zapomenete, naleznete trochu klidu. Nemusíte přemýšlet o otci, o vašem nejlepším příteli, který navždy zmizel ani o matce, která vám nemá co dát. Každou novou jizvou ztvrdne Charlottino srdce o trochu víc, přesto to stále tolik bolí. Bolí to dost, abyste na to nemysleli, což je někdy jediná cesta, abyste našli cestu zpět od kraje propasti. Hluboce dojemný portrét dospívající dívky na pokraji ztráty sebe sama a její cestě zpět do života. První próza Kathleen Glasgow je dojemně reálný a upřímný. Je to příběh, od kterého se nebudete moci odtrhnout.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Omega
Originální název:

Girl in Pieces , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka na kusy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (133)

andrea0221
18.12.2023 5 z 5

Hodně zajímavá knížka, asi vlastní zkušenosti autorky?

Elis299
07.12.2023 5 z 5

Za mě je kniha naprosto úžasná. Hrozně obdivuji autorku této knihy za to, že i přes to všechno se všechny tyhle pocity ze sebepoškozování rozhodla sepsat a vydat světu.
Je to snad první kniha, kterou jsem zatím četla, ve které jsou tak dobře popsány pocity při sebepoškozování a že ne vždy se člověk chce “přiblížit bohu či “vymazat jak si mnoho lidí myslí. Je to velice pochmurný děj ale myslím si, že je to i velice motivační.
Rozhodně se tato kniha zařadila mezi mé nejoblíbenější.


Ophelie
27.05.2023 5 z 5

Kniha, která osloví nejen mladší čtenáře. Příběh Charlie je plný bolesti, smutku, zoufalství, někdy tak hluboké beznaděje A jediné, co potřebovala, bylo být milována a někam, k někomu patřit. Kolikrát jsem měla chuť ji obejmout. Vyprávění Charlotte a jejích přátel ukazuje, že bychom neměli nikoho soudit, neznáme jeho životní příběh. Bylo to mnohdy hodně pochmurné čtení, ale díky bohu alespoň za ten konec. Kniha, která rozhodně stojí za přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

10 nejprodávanějších knih (21. týden)

31.05.2023


Citáty z knihy (1)

Řezu se, protože se tak vyrovnávám sama se sebou. Ano, to je ten pravý důvod. Svět se stává oceánem, který mě omývá, šumí tak silně, až mě zcela ohluší, jeho voda topí mé srdce, začínám panikařit Potřebuju tu paniku vypustit, potřebuju si ublížit mnohem více, než mi dokáže ublížit tenhle svět, až pak jsem spokojená. Už bude dobře.


Kniha Dívka na kusy v seznamech

v Právě čtených18x
v Přečtených624x
ve Čtenářské výzvě103x
v Doporučených61x
v Knihotéce412x
v Chystám se číst464x
v Chci si koupit127x
v dalších seznamech8x