Diabol a temné vody přehled

Diabol a temné vody https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479437/bmid_diabol-a-temne-vody-8lA-479437.png 4 91 91

Po obrovskom úspechu svojej prvej knihy Sedem smrtí Evelyn Hardcastlovej Stuart Turton opäť ponúka čitateľom rovnako pozoruhodnú knihu, ktorá stiera hranice žánrov a invenčne spája to najlepšie z historického románu, klasickej detektívky a gotického hororu. záhadná vražda uprostred oceána dvojica svojráznych detektívov démon, ktorý môže a nemusí existovať Píše sa rok 1634 a Samuela Pippsa, najlepšieho detektíva na svete, prepravujú obchodnou loďou Saardam z východindickej Batávie do Amsterdamu, kde ho majú súdiť a popraviť za zločin, o ktorom nikto nič netuší a nie je ani isté, či ho Pipps vôbec spáchal. Sprevádza ho oddaný strážca a pomocník Arent Hayes, ktorý je odhodlaný dokázať priateľovu nevinu. Len čo vyplávajú na šíre more, začne sa na osadenstvo lode valiť jedna pohroma za druhou. Po palube sa zakráda tajomný prízrak. Na lodných plachtách sa zjavuje záhadný symbol. Ktosi vyzabíja všetok dobytok. Pasažierov trápia zlovestné odkazy, ktoré im sľubujú diabolské zázraky a predpovedajú smrť troch ľudí vrátane Samuela Pippsa. Môže mať toto všetko na svedomí démon? Dokáže Arent s pomocou uväzneného priateľa rozlúštiť záhadu z dávnej minulosti, ktorá spája pasažierov Saardamu a hrozí, že potopí loď a všetci na jej palube zahynú?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The Devil and the Dark Water , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Diabol a temné vody. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

Morana107
07.11.2023 3 z 5

Průměrná detektivka, která měla ambice na příběh zakázané lásky na palubě lodi plné démonů. Autor si tady nejspíš ale kompenzuje své chlapecké sny o tom, jak by měl vypadat pořádný chlap, a proto hlavní hrdina Arent je skutečný obr, který rozdává rány jak Old Shatterhand. Všechno ostatní je poměrně chaotické a komplikované, přičemž autor sice sám ví, kam míří, ale čtenář to vědět nemůže, takže mu většina knihy nedává smysl a vysvětlení, trochu přitažené za vlasy, přichází až na úplném závěru. Kdy láska překoná vše a spravedlnost zvítězí. Prostě taková směska všeho a ničeho. Tři hvězdičky stačí.

orinka3
08.06.2023 2 z 5

Mám smůlu, v knihovně jsem sáhla po knížce, která slibuje víc než nabízí. Nepříjemné postavy, divné, šroubované situace, všudypřítomná špína a ošklivost. Navíc tak nějak trhaný děj, kterému se příliš věřit nedá. Bohužel, je to tlustospis. Kdyby to mělo polovic stran, zkusila bych se prokousat až ke konci. Ale takhle si říkám - škoda času.


zsykorova
13.05.2023 4 z 5

Tohle mi zas zamotalo hlavu! Byla to ohromující jízda, napínavá od začátku až do konce. Měla jsem několik teorií, jak by to mohlo skončit, ale ani jedna nebyla správná. Autor se s tím skvěle popral a tato kniha je mnohem lepší než ta předchozí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (39. týden)

26.09.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Diabol a temné vody v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených101x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených5x
v Knihotéce145x
v Chystám se číst101x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech3x