Dezerce přehled

Dezerce
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435805/bmid_dezerce-Q0e-435805.jpg 4 57 57

První linie série

< 4. díl >

Mimozemská loď útočící na Zemi byla sice zničena, ale protože Mars je stále pod kontrolou Dlouhánů, zbytky pozemských ozbrojených sil se místo oslav plně soustředí na doplnění flotily a obranu planety. Četový seržant Andrew Grayson k všeobecnému úsilí přispívá na pozici instruktora, který intenzivně připravuje nové vojáky do služby. Jenže pro bitvami ošlehaného seržanta to začíná být nudná rutina... Severoamerické společenství a jejich noví sino-ruští spojenci si příliš dobře uvědomují, že Země získala jen krátký odklad, a vidí pouze dvě možnosti, jak pokračovat dál. Buď okamžitě zaútočí na Dlouhány na Marsu, nebo se vydají za dezertéry a jejich flotilou moderních lodí, které by v nadcházející bitvě o Mars mohly zvrátit poměr sil. Po stopách dezertérů se vydává malá průzkumná jednotka ze speciálních operací a Grayson se na vzdáleném měsíci znovu ocitá uprostřed bitvy, která rozhodne o další budoucnosti lidstva.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Chains of Command , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dezerce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Tazz1
20.05.2021 5 z 5

Napínavé a čtivé. Poslední cca polovinu jsem se nemohl odtrhnout. Morální výlevy hlavního hrdiny jsou sice nudné a nikdo na ně není zvědav, ale naštěstí jich není mnoho. Military scifi ve své originální podobě. Navíc jak už tady padlo, autor je díl od dílu lepší. Objevil se i mnou velmi oblíbený prvek a to nové technologie. Snad budou i další. Těším se na poslední dva díly a snad na ně nebudeme čekat moc dlouho.

psychousek
24.03.2021

Všechno se posralo? Ne! Pořád je tu malé místečko, kde může být hůř. A že vypadá jako ráj je zcela irelevantní a nemístný vnitřní pocit.

Potvrzuji svoji předchozí teorii - s každým dílem lepší a lepší. Škoda jen, že nikde není záznam stepujících Dlouhánů....

Autor napsal minimálně ještě pátý a šestý díl, které jsou aktuálně v edičním plánu nakladatelství. V době psaní příspěvku na databázi knih nejsou. Mám takový pocit, že si je také přečtu. A to s velkou chutí. A jelikož zde není jediná objektivní poznámka, ale všechny jen subjektivní a citově zabarvené, tak mohu s klidem prohlásit, že je to opravdu (do teď) skvělá série.


biki
29.12.2020 4 z 5

Souhlasím, že úvodní část je hodně zdlouhavá, autor se až příliš rozvláčně věnuje přípravám na misi. Je ale nutno ocenit účast jedné z hlavních postav prvního dílu, která rozhodně přinesla oživení do děje. Druhá akční část knihy pak má opravdu spád - boje na terraformované planetě ("kam člověk vstoupí, to musí opravdu všechno zničit?"), bojové akce, které někdy nevycházejí podle plánů, smrt kamarádů v boji ..., ale také střet s vůdčími postavami uprchlíků-dezertérů, kteří bezostyšně nechali své vlastní lidi na Zemi a přeživších koloniích ve štychu.
Jsem opravdu zvědavá, jak se celá situace kolem "Dlouhánů" bude vyvíjet a co si na nás autor dál vymyslí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

10 nejprodávanějších eknih (březen)

06.04.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dezerce v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce81x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit13x

Štítky knihy

válečné sci-fi

Autorovy další knížky

Marko Kloos
německá, 1971
2017  83%Smlouva na život
2017  82%Evakuace
2018  82%Blokáda
2020  84%Dezerce
2021  75%Protiúder