Detský mozog vysvetlený rodičom přehled

Detský mozog vysvetlený rodičom https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463938/bmid_detsky-mozog-vysvetleny-rodicom-t1w-463938.jpg 5 32 32

Ako môžete pomôcť svojmu dieťaťu v rozvíjaní jeho rozumového a emočného potenciálu Počas prvých rokov života má detský mozog taký potenciál, aký už nikdy nenadobudne. To však neznamená, že by sme sa mali snažiť urobiť z detí malých géniov. Práve naopak, jednostrannosť vo výchove má za následok vznik rôznych sociálnych deformácií, ktorých sa neskôr dospelý človek ťažko zbavuje. Len rovnomerné rozvíjanie racionálnej a emocionálnej inteligencie dokáže deťom zabezpečiť plynulý všestranný vývin a je dobrým základom úspešného a plnohodnotného života. Neuropsychológ Álvaro Bilbao, ktorý je sám trojnásobným otcom, približuje rodičom mentálny svet detí, aby ich mohli vychovávať v súvislosti s pochopením ich vnútorných potrieb. Kniha je hodnotným a praktickým návodom, ktorý vyvracia mnohé povery a zrozumiteľným spôsobom predkladá informácie najnovších výsledkov neurovedy, aby všetci rodičia dokázali pomôcť svojim deťom rozvinúť ich rozumový potenciál, a zároveň dosiahnuť maximálnu emocionálnu rovnováhu. Hlboká, fascinujúca a srdečná kniha, ktorá vás dojme a pomôže vám pochopiť, čo vaše deti skutočne potrebujú.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , Noxi
Originální název:

El cerebro del niño explicado a los padres , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Detský mozog vysvetlený rodičom. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

PrinceznaM
05.09.2023 3 z 5

Kniha pro mě byla zajímavým doplňkem k jiným knihám o respektující výchově (za základ považuji knihu Respektovat a být respektován). Některé informace (pochvaly, například) jsou vyloženy mírně jinak, ale princip zůstává vesměs stejný. Popisy fungování dětského mozku jsou psány jednoduše a nejdou příliš do hloubky, nicméně i tak jsem měla v knížce pár "aha" momentů.

muchomurka
15.02.2022 2 z 5

Knížka pro mě byla zklamáním. Nelíbil se mi styl, kterým byla napsaná, měla jsem pocit, že autor se mnou mluví hodně spatra. Nelíbily se mi popisované metody, hlavně ta o odměnách. Ve spoustě jiných knih o výchově se na odměny nahlíží opačně. A nejen v této kapitole.
Název knihy evokuje, že čtenář dostane informace jak dětský mozek funguje, proč některé chování nebo myšlení dítě ještě nezvládne, ale to je v knížce velmi povrchně zmíněno, což pro mě bylo nemilým překvapením.
Celkově jsou mnohem lepší knihy o výchově, i když i v této je pár zajímavých myšlenek, které ovšem najdeme i v těch jiných knihách.


Karcoolka2210
18.07.2019 5 z 5

Vynikajúca kniha a odporúčam ju určite rodičom, ale aj pedagógom. Mne ako učiteľke v materskej škole v niektorých veciach táto kniha veľmi pomohla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Detský mozog vysvetlený rodičom v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených50x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených3x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech2x