Děti potřebují hranice přehled

Děti potřebují hranice https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387180/mid_deti-potrebuji-hranice-013-387180.png 4 32 32

Nevíte si rady s drzostí dětí? Jsou dnes děti víc nevychované a drzé než dříve? Jsou snad dnes rodiče méně kompetentní? Jak může denně docházet k situacím, v nichž "malý tyran" triumfuje a oni si zoufají? Jak se vyhnout trvalému stresu ve výchově a přitom neupadnout do autoritářství, ukazuje zkušený rodinný poradce na mnoha příkladech. Upozorňuje na úskalí liberální výchovy a vychází z pojetí, že ani v dobré snaze neomezovat svobodu dítěte nelze dítě "nechat dítě na holičkách" a postavit ho do dnešního světa bez vědomí a znalosti vlastních hranic. Rodičům, vychovatelům i mnohým učitelům dodává autor svými návrhy na řešení odvahu důsledně jít ve výchově cestou, která dětem dává pocit bezpečí a jistoty.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , Portál
Originální název:

Kinder brauchen Grenzen , 1993


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děti potřebují hranice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

LuciKo
29.06.2023 3 z 5

Při čtení jsem se tolikrát přistihla, že jsem na konci stránky a nevím, co bylo o pár řádků výše. Nečetlo se mi to dobře, nevím, zda to bylo překladem, ale působilo to na mě těžkopádně. Snad jen ty popisované situace byly čtivé, protože obsahovaly děj. Byla to už druhá kniha autora, kterou jsem četla a asi mi to stačilo. Myšlenky z této knihy, které jsem si odnesla, bych napočítala na prstech jedné ruky. Asi jsem čekala více.

Rozari
28.05.2023 4 z 5

Za mě přínosné. Svým dětem hranice dávám, ale ne vždy jsem se svým provedením spokojena, tak proč se nenachytřit jinde. Kniha je sice 30 let stará (a co bylo před 30 lety v Německu, máme dnes nezřídka u nás), nepokrývá fenomén mobilů a sociálních sítí, ale o to až tak nejde.
Švagrová měla přísnou výchovu, první dceři nechala velkou volnost a rozmazlovala ji a výsledek v jejích necelých 5 letech je, že rodičům přerostla přes hlavu a nevědí si s ní rady. Takže kniha už putovala dál. Mně pomohla i v jiných oblastech :)


hu_87
09.04.2022 5 z 5

Pravdivé a poučné. Užitečné pro vychovatele, učitele, psychology a všechny, kteří přicházejí do styku s dětmi s různými výchovnými problémy. Je zde mnoho příkladů z praxe, takže to místy nabírá jakoby příběhovskou formu, což usnadňuje čtení a vštípit si takový ty základní principy. Za mě určitě super. Klidně by to mohlo mít víc stránek.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Děti potřebují hranice v seznamech

v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených7x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x