Detektivní hry (Past na myši, Pavučina, Svědkyně obžaloby) přehled

Detektivní hry (Past na myši, Pavučina, Svědkyně obžaloby) https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368202/bmid_detektivni-hry-past-na-mysi-pavucin-pcz-368202.jpeg 5 175 175

Milovníci Agathy Christie zajisté vědí, že slavná spisovatelka vytvořila vedle ohromujícího množství detektivních románů a povídek též šestnáct divadelních her (a nejnovější průzkumy ukazují, že patrně nejde o definitivní počet). Tento soubor přináší trojici z nich. Legendární londýnské představení Pasti na myši zaznamenalo od svého prvního uvedení před pětašedesáti lety už více než dvacet tisíc repríz a dodnes baví další a další diváky. Svědkyni obžaloby (1953), adaptaci stejnojmenné povídky ze sbírky Smrtonoš, označují kritici za nejlepší autorčin divadelní počin. A Pavučina (1954), napsaná a původně určená pro oblíbenou britskou herečku Margaret Lockwoodovou, patří pro změnu k nejzábavnějším. Ctitelé napínavých příběhů z pera královny zločinu si perly její dramatické tvorby rozhodně vychutnají! 2. vydání.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Divadelní hry
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Mousetrap / Witness for the Prosecution / The Spiderweb , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Detektivní hry (Past na myši, Pavučina, Svědkyně obžaloby). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Emik87
15.02.2024 4 z 5

Přiznávám, že od Agathy mám raději jiné hry, než je třeba Past na myši, ale ona je právě geniální v tom, že si člověk vždycky najde to svoje. Nikdy nezklame. :)

hana1039
19.07.2023 5 z 5

Audiokniha Svědkyně obžaloby :
U Aghaty opravdu nemůžete,,narazit,, a je jedno,jak dlouhé čtení/ poslech je... prostě sázka na jistotu :-))


Gweny
11.01.2023 5 z 5

Agathě se nedá upřít styl, rafinovanost a fantazie na té nejvyšší úrovni. Neexistují slova, jimiž by bylo možné její um vychválit natolik, nakolik by si zasloužil. Nikdy jsem netušila, že psala i divadelní hry a čtení těch tří jsem si vážně užila.
Past na myši mě ze začátku nebavila. Až někdy v první třetině jsem se začetla a pak už četla se zaujetím až do konce včetně ostatních dvou her.
Past na myši mi trošku připomněla kriminální komedii Na nože. Několik lidí, odlehlé stavení a někdo z přítomných je vrah. Tahle strategie nikdy neomrzí.
Svědkyně obžaloby mě více než ty dvě ostatní překvapila svým zakončením. Tip jsem měla, ale že bude zase vše vzhůru nohama, to mě ani ve snu nenapadlo.
No a čtení Pavučiny jsem si nesmírně užívala. Clarissa a její neustálé vymýšlení historek. Geniální lhářka. Pár takových lidí znám... Řeknou lež a přitom se tváří smrtelně vážně. A pak se za chvíli začnou smát tomu, jak mě, důvěřivého člověka, zase napálili. :-)

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (12.3. - 25.3.)

07.03.2018


Knižní novinky (29. 10 - 3. 11.)

28.10.2012


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Detektivní hry (Past na myši, Pavučina, Svědkyně obžaloby) v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených239x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených21x
v Knihotéce122x
v Chystám se číst61x
v Chci si koupit23x