Živý mrtvý a další policejní povídky přehled

Živý mrtvý a další policejní povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262040/bmid_zivy-mrtvy-a-dalsi-policejni-povidk-f6o-262040.jpg 4 250 250

Miko Syrový slaví dvě desítky let své policejní kariéry. Tedy slavil by, pokud by zrovna neležel v nemocniční posteli. A tak alespoň vzpomíná na dobráky i nebožáky, kteří prošli jeho detektivním životem. Na jedné straně kolegové, na té druhé zlodějíčci, podvodníci, rabiáti a dokonce vrazi. Julo, jeho první velitel, nenasytná a přesto osamocená Zuzanka, Greg, maličký nácek Patrik, gambler Beny... Ti a mnozí další defilují Mikovi před očima a on si vybavuje příběhy, které s nimi prožil v dobách dávných i těch sotva minulých. V povídkové knize Živý mrtvý vrací Martin Goffa na scénu svého detektiva pražské kriminálky, Mikuláše Syrového.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Živý mrtvý a další policejní povídky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (73)

Timkim
22.03.2024 5 z 5

Naprosto fantastická sbírka povídek. Některé příběhy by vážně nevymyslel nikdo jiný než život sám. Některé byly k zamyšlení, ale u některých jsem se vážně bavil. A co budu lhát, u "Zuzanky" jsem se řechtal jako prdlej, až mi tekly slzy.
Vynikající a hodnotím vysoko. 90%

Nuttelka
12.11.2023 4 z 5

(Audiokniha)
Jelikož jedu audioknihy, tento díl se k nám dostal až teď.. nechápu, proč je vydaný až jako poslední z této série, ale budiž.. zmiňuji to u každého dílu, Miko je můj velký oblíbenec, užívám si s ním každé jeho "trampoty", případy.. tento díl je povídkový, útržky z jeho vyšetřování a je to takové příjemné doplnění mezi jednotlivými případy. Náramně jsem se bavila u "Zuzanky" :-))) Martin Preiss už prostě k Mikovi patří a v jeho podání je to super poslech!


hnusák
01.11.2023 5 z 5

Ačkoli se zásadně vyhýbám povídkovým knihám, zde jsem, vzhledem k autorovi, udělal výjimku. A určitě jsem neprohloupil, neboť to celé bylo čtivé, sympatické a mělo to šťávu. Co mne ale rozesmálo bylo to, že když autor mluví o věku popisovaných osob, z drtivé většiny to bylo , ,,něco kolem padesátky,,. Záměr ? Nevím, ale nic to nemění na faktu, že jsem se bavil a knihu rychle přelouskal.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Živý mrtvý a další policejní povídky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených318x
ve Čtenářské výzvě40x
v Doporučených11x
v Knihotéce157x
v Chystám se číst58x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x