Detektiv přehled

Detektiv
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302732/mid_detektiv-lhw-302732.jpg 4 4 4

Pět případů svérázného a hlavně samozvaného detektiva, který se za časté asistence dvou kriminalistů, alkoholu a silných analgetik snaží dostat z role životního luzra. Na své cestě se setká s okultismem z Haiti, Williamem Goatem i samotnou Smrtí. Osobitý autorův humor i překvapivé, někdy nonsensové záběry i závěry okoření detektivní téma na sebe navazujících povídek.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Detektiv. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Ven_D
22.04.2019 4 z 5

Jak avizuje anotace – pět povídek – tentokrát delších. Mám vybrat tu nej nej nej? Tedy já hlasuji pro Skandál v Bergkjavíku. Za mě jednoznačný top. Nejnapínavější, nepropracovanější, nejzajímavější! Za ni bych zařadila Bez dechu, protože i ta měla skvěle nakročeno! Za propadák nejde označit ani jeden kousek. Bavil mě každý jeden z nich. I to je důvod, proč si tentokrát autor odnese krásných 4,5 hvězdy. Nádherná práce. Skvělý kousek a upřímně v zimě s kakaem a cukrovím si zalezu pod deku a ke knize se vrátím. Natolik mě bavila a dostala. Celá recenze na blogu - odkaz v profilu :)

Týnkarec.
15.03.2019 4 z 5

Osobitý autorův styl i humor.


Habana
01.01.2019 2 z 5

Soubor povídek v knize Detektiv má spoustu ALE a nepěkných míst. Ke knize jsem se dostala náhodou jako k recenznímu výtisku. A musím říct, že to bylo fakt něco. Hlavní postava je neuvěřitelně nesympatická a plochá. Policisté jsou hloupoučký ptáčata, která vypadla... nikdo neví odkud. Neurčitá místa, časy, postavy. Je toho hodně co tomu chybí a nemyslím si, že autor zamýšlel udělat z detektiva Polívky takový divoký guláš. Nejlepší fáze knihy přišla u povídky Skandál v Bergkjavíku. A to kvůli tomu, že to bylo delší a bylo více omáčky. Hned to bylo o nčem jiném. Je fakt, že by se mělo pracovat s tím neuvěřitelným aspektem náhody, protože je to jako v kouzelné školce. Spoustu obratů, dialogů a podivných postřehů a připomínek je totálně mimo mísu. Je mi líto, ale spíš by to chtělo více dřiny, než vymýšlení prazvláštních přirovnání. Nakonec to není taková hrůza. Dá se z toho vykřesat dobrá kostra, která by chtěla ještě obalit a trochu vykrmit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Detektiv v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených4x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst1x

Autorovy další knížky

2016  70%Detektiv
2018  73%Svět podle Goata
2017  90%Lék pro sebevrahy
2023  100%Loser