Den, kdy se nevrátila Columbia přehled

Den, kdy se nevrátila Columbia
https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63357/den-kdy-se-nevratila-columbia-63357.jpg 5 8 8

Když v 84. sekundě letu odpadl 16. ledna 2003 z vnější palivové nádrže kus pěnové izolace a následně narazil do oblasti náběžné hrany levého křídla raketoplánu Columbia, málokdo si z toho dělal těžkou hlavu. Vždyť k podobné události docházelo v programu raketoplánů poměrně často a pravidelně – bez jakýchkoliv následků. Tentokrát ale bylo všechno jinak: levé křídlo nevydrželo a raketoplán shořel při pokusu o přistání 1. února 2003 v hustých vrstvách atmosféry. Podobně se této tragédii věnuje kniha "Den, kdy se nevrátila Columbia".... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Den, kdy se nevrátila Columbia. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Pert
26.10.2022 5 z 5

Skvělá kniha, ale jak se pise v komentáři pod mým, je vydána brzy po havárii a trochu ji to škodí. Jinak ale výborná kniha i s kapitolami o Challengeru, Apollu 1, Sojuzu 11, smrti J. Gagarina a zmínka o astronuatech, kteří zemreli drive, než se do vesmíru podívali.

vitek.sk
10.09.2014 5 z 5

Velmi poučná kniha o havárii raketoplánu Columbia a vlastně celé NASA. Text vznikl ještě v roce 2003, tedy těsně po havárii, knížka tím občas trochu trpí, zvláště když čte člověk knihu s odstupem 10 let a už ví, že vše dopadlo trochu jinak. Knize také škodí několik drobných faktických chyb. Obsahově je to ovšem pecka, dozvíte se mnohé podrobnosti o havárii Challengeru i Columbie, možných a uvažovaných příčinách havárie, dalších závažných selháních raketoplánů a smrtelných nehodách kosmonautů, budoucnosti americké, ale i ruské kosmonautiky, samozřejmostí je přehled všech letů raketoplánů k roku 2003 a technické podrobnosti o raketoplánech a zázemí raketoplánů. Proto dávám nejvyšší možné hodnocení.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Den, kdy se nevrátila Columbia v seznamech

v Přečtených8x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x