Démon z East Endu přehled

Démon z East Endu
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416269/bmid_demon-z-east-endu-Joa-416269.jpg 4 62 62

Ve službách královny série

1. díl

Velká Británie je vržena do víru průmyslové revoluce. Ulicemi se pohybují rozličné párou poháněné stroje šílených vědců, ale také věci mnohem temnější – nadpřirozené bytosti. A právě s nimi bojují sourozenci Kelbyovi – vyšetřovatelé ve službách královny Viktorie. Po zdárném dokončení jednoho případu se před nimi otevírá nový – ještě složitější. Ve čtvrtích viktoriánského velkoměsta jsou totiž pověřeni vyšetřováním podivných úmrtí, která na první pohled nemají motiv ani spojitost. Hrdinové se potýkají jak s dvorskými intrikami, zákeřnými vynálezy a nadpřirozenými jevy, tak s vlastními problémy a minulostí. V temných uličkách odhalují tajná spiknutí i hranice svých možností...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Démon z East Endu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

ludek.n
23.02.2024 3 z 5

V londýnském East Endu dochází poslední dobou k podezřelým úmrtím malých dětí. Večer zdravé uléhají do svých postýlek, aby byly ráno nalezeny bez známek života. Chybí motiv i spojitost. Do pátrání po pachateli se pouští sourozenci Kelbyovi. On je muž vědy a geniální vynálezce, ona je vlkodlačice. Petra Slováková se s nadšením pustila do vykreslování viktoriánské Anglie na prahu průmyslové revoluce, kdy uličkám Londýna vládnou ruku v ruce obdivuhodné stroje i tajemná magie. Rozehrála to dobře a je otázkou, kde sešla z cesty a proč se jí nakonec nepovedlo naplnit očekávání. Možná si ukrojila příliš velké sousto, otevřela hned několik dějových linií a pak nevěděla, které z nich se věnovat dřív. Má to být spiknutí bohatých průmyslníků, honba za démonem, lykantropie, dvorské intriky nebo milostná poezie? Každé z témat by vydalo na samostatnou knihu, spojené dohromady představují neuřiditelný stroj, který se zákonitě musel v některé ze zatáček vymknout zpod kontroly. Autorka hledala východiska situací, tam kde je není možné nalézt a cela složitá stavba se jí brzy začala hroutit pod rukama. Nezachránili to ani hlavní protagonisté, kteří se po většinu času chovají jako puberťaci, zbavení dozoru rodičů. Jiskřička bezpochyby v tomto románu je, bohužel Petře Slovákové se nepovedlo ji rozdmýchat do oslepujícího jasu hvězdy, o supernově ani nemluvě.

Braenn
18.07.2020 2 z 5

Tato kniha trpí jedním velkým nedostatkem: počtem stran. Kdyby jich bylo tak do stovky, byl by to asi příjemný a jednoduchý příběh. Takto, bohužel, vyniknou hlavní nedostatky knihy: ploché a černobílé postavy, které bych čekala spíš v románech pro ženy. Ona je nárherná a dokonalá, on je nádherný a dokonalý. Samé stereotypy, jednoduchý příběh se spoustou nekonečných odboček... a podivná neplynulost příběhu. Takové skákání z děje do děje. Asi tak, jako by se někdo z jedné série Hvězdné brány pokusil udělat souvislou knihu.
Reálie steampunku jsou nevyužité. Občas mám pocit, že mimo Viktorovu ruku slouží jen k tomu, aby občas mohly sem tam shořet nějaké vzducholodě. Místo toho se většinu příběhu řeší lykantropie, respektive její problém ve vztahu k milostnému životu hrdinky, a lesknoucí se svaly jejího milého.
Ke konci jsem už přeskakovala stránky. Další nepovedený souboj s démonem, blik, další nedokonečený souboj s démonem, blik, hrdinové znovu bojují s démonem a marně, blik... bambilion vedlejších postav, které se náhle vynoří. Občas jsem ztrácela pozornost a co hůř, taky potřebu ji znovu najít.
Dávám dvě hvězdy. Trochu nuda.


Ciarra
21.07.2017 1 z 5

Tak tento žánr nebude můj oblíbený. Ale co, zkusit se má všechno :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Démon z East Endu v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených81x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených2x
v Knihotéce68x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech5x