Démon alkohol přehled

Démon alkohol https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36561/demon-alkohol-36561.jpg 4 593 593

Autor podává ve svém románu drtivou zpověď člověka napadeného démonem alkoholismu. Šťastné vyústění příběhu London vysvětluje tím, že si netroufal říci plnou pravdu. Přesto jeho vyprávění neztrácí nic z příslovečné londonovské poutavosti a životní neučesanosti. Edice: Omnia Obálka: Václav Kučera

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

John Barleycorn , 1913


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Démon alkohol. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (97)

Zemlja
14.04.2024 5 z 5

Mistrovské. O chlastu.

Anikkk
27.02.2024 4 z 5

Takže aj Jack London bol iba obyčajný človek. Jeden z milióna, ktorého ducha ničil alkohol. Démon alkohol.
Napriek tomu dokázal prežívať život aj v iných rovinách a dokázal to preniesť na papier do pútavých príbehov v divokej prírode.
Život mal bohato naplnený dobrodružnými cestami, škoda toho alkoholu, ktorý ho sprevádzal po celý čas.
Túto knihu vnímam ako sebareflexiu. Úprimnú, vecnú, pravdivú. Určite mi dotvorila celkový obraz človeka menom Jack London.


KingNut123
04.02.2024 3 z 5

Démon alkohol mi v knihovně leží již přes dva roky. Nemohl jsem se k němu dokopat (možná jsem ani nechtěl), jelikož mě odpuzovala obálka od nakladatelství Klokan (vydání z roku 2017). Teprve nedávno jsem se rozhodl tento vychvalovaný Londonův memoár konečně přečíst. Knihy od Jacka Londona mám rád a věděl jsem, že Démon alkohol se něčím liší a je svým způsobem „výjimečný“. Zklamalo mě, že jsem tuto „výjimečnost“ neobjevil.

Děj by se dal shrnout do jediné věty: „Piji, jelikož pijí i ostatní.“ Za mě je to jedna z těch horších knížek, co Jack London napsal. I přesto, že se jedná o Londonovu osobní záležitost, tak ji nepojal zrovna bravurně. Důvod, proč se Jack London uchýlil k alkoholu, je odůvodněn snad v každé kapitole. Nenajdete kapitolu, kde by se tento důvod nevyskytl. Celá kniha tak neustále přichází s otázkou „Pít, či nepít?“ Knížce by bohatě prospělo 90 stránek. Na můj vkus je moc dlouhá a nezáživná. Věřím, že si své čtenáře a nadšence najde, ale já jím rozhodně nebudu. Očekával jsem hodně. Možná jsem očekával až moc velký a silný memoár o vyznání jednoho slavného pijáka, ale toho jsem se nedočkal. Dostal jsem jen nudné a místy nic neříkající filosofické kázání.

Stále si nejsem jistý, jestli mi víc vadí struktura děje, anebo editorská neschopnost nakladatelství, která Démona vydala. Během čtení jsem se chytal za hlavu a počítal, kolik gramatických chyb se v tomto vydání dá najít. Jestli si chcete Démona přečíst, vrhněte se na starší vydání anebo na originál samotný.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Démon alkohol v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených867x
ve Čtenářské výzvě100x
v Doporučených55x
v Knihotéce273x
v Chystám se číst298x
v Chci si koupit45x
v dalších seznamech5x