Rekviem přehled

Rekviem https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170240/bmid_rekviem-PVJ-170240.jpg 4 56 56

Delirium série

< 3. díl

Lena je v srdci revolúcie. Bojuje proti spoločnosti, ktorá prehlásila lásku za chorobu. Ale Divočina dávno nie je tým bezpečným prístavom, čo bývala, pretože vláda sa rozhodla rebelov zlikvidovať. K tomu má Lena hlavu a srdce celkom naruby, pretože sa vrátil niekto, o kom si myslela, že ho navždy stratila. Rekviem rozpráva striedavo Lena a jej najlepšia priateľka Hana. Dievčatá, ktoré síce žijú vedľa seba, no delí ich celý podivný svet. Nájdu k sebe opäť cestu? Ako skončí príbeh o láske, ktorá je zakázaná tým najhorším spôsobom?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Requiem , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rekviem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Artep071
13.01.2024 4 z 5

Já jsem velice spokojená s tímto otevřeným koncem. Vše mi do sebe zapadalo, celý třetí díl si dokázal udržet své tempo, v táhlo mě to. Lena a její vztahy byli tak realistické, fuuuu žádná přeslazená
pohádka klobouk dolů jak si s tím autorka prohrála. Ta
bezmoc, odevzdanost, utrpení, zoufalství, odvaha, síla, naděje, víra, přátelství a láska, láska, láska . Fuuu tolik druhů lásky :)
Jsem ráda že jsem měla to štěstí a dostala jsem do ruk tuto trilogii, protože je úžasná a zanechá ve mě svou stopu.
Výjimečné počteníčko :)

Siwan
01.01.2023 3 z 5

No, tak to nějak celé dopadlo, ale musím říct, že mi taky připadalo, že to bylo takové dokončené, nedokončené. Přiznávám, že jsem úplně nepochopila pohnutky Alexe proč se choval jak se choval k Leně a asi už jsem moc stará na to, aby mi to přišlo nějak romantické nebo smysluplné. Ale ok, s tím by se dalo ještě žít. Ovšem ten konec mi taky připadal takový divně nedotažený. Ve druhém díle se mi líbil vývoj Juliana, ale v tom třetím, kde se střídají pohledy Hany a Leny mi přišlo, že ten proces Hany mi přišel trochu neuchopitelný. Osobně bych řekla, že první díl byl nejlepší a pak to jde tak trochu dolů. Ale nápad zajímavý a dobrý.


janka2000
07.11.2022 3 z 5

Závěrečný díl série nám ukáže osobní rozhřešení, ale vlastně nám to celý úplně neuzavírá. Hodně se toho stane, ale taky spousta děje je jen o útěku. Knihu je dobré si přečíst, pokud chcete znát konec nebo poznat techniku psaní příběhu z pohledu "nepřítele", protože tyhle části mi přišly dost zajímavé, ale jinak byla kniha docela podprůměrná.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rekviem v seznamech

v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce74x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Lauren Oliver
americká, 1982
2011  81%Chvíle před koncem
2012  83%Delirium
2018  76%Replika
2013  83%Pandemonium
2015  74%Zmizelé dívky