Dějiny hudby - klasika přehled

Dějiny hudby - klasika
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500561/dejiny-hudby-klasikaJPCvlB-ppz-.jpeg 3 2 2

Kniha vypráví o evropských dějinách klasické hudby. Je nakloněna českému vývoji, a proto se mezi 33 portréty vyskytuje hned deset českých skladatelů. Texty provází mnoho ilustrací, které mají podpořit představu o daném období a zpříjemnit listování dějinami.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dějiny hudby - klasika. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

charlizee
19.09.2022 4 z 5

Kdysi dávno jsem se připravovala na talentovky na uměleckou školu a došlo mi, jak hrozná je škoda, že je hudebka na našich školách jen takový okrajový předmět “pro zábavu”. Učebnici jsme v rámci standardního vzdělávacího systému nikdy neměli, maximem byly zpěvníky Já, písnička.
Když jsem zaznamenala, že se chystá projekt zábavné ilustrované učebnice, moc ráda jsem jej podpořila.
Dějiny hudby - klasika vyšly v nákladu 1.000 kusů, jsou krásné a přehledné. Mapují jednotlivé etapy vývoje klasické hudby, každou uvádí v historickém kontextu a blíže představují nejvýznamnější skladatele s důrazem na ty české.
Bohužel náš školský systém je zaměřen především na nízké pořizovací náklady, takže knížka na kvalitním papíře se mezi schválené učebnice nejspíš nikdy nedostane…, to ale školám a učitelům nebrání k pořízení pár kusů a jejich využití coby podpůrného vyučovacího prostředku.
A samozřejmě si Dějiny hudby můžete pořídit taky domů. Rozšíříte si obzory a taky podpoříte české umělce - tihle dva navíc tvoří na milované Vysočině.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dějiny hudby - klasika v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených3x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit2x

Autoři knihy