Déjà vu přehled

Déjà vu https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532523/bmid_deja-vu-65d4be06a8fc6.jpg 4 115 115

V polorozpadlém domě na okraji města se uprostřed tuhé zimy najde tělo bezdomovce v pokročilém stadiu rozkladu. Místo činu vypadá jako z hororu a poručík Eda Braun se nedokáže ubránit pocitu, že podobnou scénu už viděl. Je to jako déjà vu. Jak se s kolegyní Dianou Černou ponořují do vyšetřování, zjišťují, že to nebyla jen domněnka – v domě už opravdu někdo zemřel. Jedná se o náhodu, nebo zlý úmysl? Případy zůstávají zahalené tajemstvím stejně jako starý dům. Kriminalisté však musí spleť otázek rozklíčovat včas, protože pokud jde skutečně o dílo vraha, brzy by mohl přijít k újmě další nevinný člověk Místo činu jako z hororu. A každý rok nová mrtvola. Náhoda, nebo dílo vraha?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Déjà vu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

eDex
18.05.2024 2 z 5

(SPOILER) Bylo to takové nemastné neslané čtení.

Zamýšlený koncept severského thrilleru ( díky osobě vyšinutého pachatele ) se rozpliznul ve zdlouhavých popisech nezáživné policejní rutiny práce kriminalisty výjezdovky, ani jeho vyšetřování na vlastní pěst, které se snažil zatajit i před vlastní manželkou, nepřidalo na věrohodnosti.

Autor do příběhu přidal i ženskou hrdinku, ale psaní ženských postav mu podle mě moc nejde.

Celkově příběh působil utahaně, bez napětí, s plochými dialogy; bohužel nenabídl víc stop, podezřelých, a to si myslím, že je velká škoda. Sympatický autor bohužel vůbec nevyužil potenciál příběhu, avizovaný anotací.

Autorova předchozí kniha se mi líbila víc, stejně jako jeho povídky, ale jeho další román si už asi nechám ujit.

lendinka.k
13.05.2024 5 z 5

Připravte si silné žaludky, některé scény jsem si představovala raději jen opatrně. Hlavní hrdina byl sympaťák a věřila jsem mu, že tu záhadu vyřeší. České detektivky mě poslední dobou hrozně baví. Kam se hrabe Nesbo, to se nedá srovnat... :-)


Lily101
24.03.2024 3 z 5

Čtivá kniha, která tak nějak hygge plyne, ale současně se od její četby nemůžete odtrhnout. Občas trochu “natvrdlí policisté vyšetřující případ, ale dá se to zvládnout. Aspoň si můžete říct, že jste bystřejší nebo máte načteno více detektivek a tak víte. Způsob provedení je odporný a mohl být méně zrůdný.

Jenom mě trochu zarazilo, že se přihlásíte do katastru nemovitostí a hned Vám vše vyjede. Tak úplně katastr nefunguje, neboť tam musíte zadat klíčové údaje (vymezit o jakou nemovitost se jedná) a určitě si pan policista nevypisoval čísla jednací, ale spisové značky.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Mapa z listí a další knižní novinky (15. týden)

09.04.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Déjà vu v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených142x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených7x
v Knihotéce102x
v Chystám se číst107x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech2x